O reusita exceptionala pentru informaticienii din Romania la European IT Excellence Awards 2010!

Solutia eAgriculture dezvoltata si implementata de SIVECO Romania la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) a castigat marele premiu la categoria Vertical Market, in cadrul competitiei European IT Excellence Awards 2010

 

Unul din cele mai importante proiecte IT desfasurate in Romania in ultimii 3 ani, solutia integrata dezvoltata de SIVECO Romania pentru APIA, a primit titlul „Winner of the European IT Excellence Award 2010”.  

Juriul celebrei competitii europene a anuntat castigatorii din acest an in cadrul Galei de decernare a Premiilor Anuale, desfasurate la sfarsitul saptamanii precedente la Londra.

 

“Acest premiu este o veritabila (si foarte placuta) surpriza, deoarece concurenta a fost extrem de puternica. In acest an au participat 88 de companii din 16 tari. Proiectele care au intrat in competitie au fost intr-adevar de mare impact, amploare si complexitate. La categoria Vertical Market, am concurat cu firme importante din Marea Britanie – Anglia Business Solutions Ltd, CTI Group, ERI BANCAIRE SA, lucru care spune mult despre nivelul acestei competitii. Dupa cum se stie, piata IT din Marea Britanie este una dintre cele mai concurentiale si mature din lume, iar proiectele desfasurate sunt uriase. Reusita noastra este cu atat mai onoranta, cu cat exigenta juriului este recunoscuta ca fiind foarte ridicata. Este o confirmare in plus ca proiectul facut de echipa noastra la APIA este unul dintre cele mai importante si complexe din Europa. La reusita acestui proiect au contribuit echipa SIVECO, cat si, foarte important, echipa din partea APIA”, a declarat Gabriel Lospa, Director eAgriculture in cadrul SIVECO Romania, la putin timp dupa ce a primit onoranta distinctie

 

In cadrul aceleiasi competitii, compania SIVECO Romania a primit titlul de Finalist pentru implementarea solutiei de Document Management la STX RO Offshore Tulcea (fost AKER Tulcea) si a solutiei SVECO Business Analyzer la Banca Nationala a Romaniei.

 

“Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicatiilor primite si de modul in care acestea au fost pregatite. Cu finalisti din 16 tari, aceste premii reflecta clar si cuprinzator competentele IT din spatiul european”, a declarat John Chapman, Director Editorial IT Europa.

 

“Suntem de fiecare data extrem de emotionati si onorati atunci cand eforturile noastre sunt recunoscute international. Se stie cat este de obiectiva si serioasa evaluarea juriului competitiei European IT Excellence Award si care este valoarea competitorilor si a proiectelor prezentate de acestia. Dintre sutele de proiecte pe care le dezvoltam atat in tara, cat si in tari de pe patru continente, sistemul IT de la APIA este unul dintre cele mai grele, pentru care am facut eforturi uriase, dar cu rezultate extraordinare. Complexitatea acestui proiect rezida nu numai in gestionarea unor cifre foarte mari concretizate in subventii din fonduri europene si nationale acordate la peste un milion de fermieri, dar si a unor responsabilitati pe masura efectelor profund sociale pe care un astfel de proiect le implica”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

 

Premiile European IT Excellence 2010, sustinute de prestigioasa publicatie IT Europa, recompenseaza anual cele mai eficiente solutii software destinate organizatiilor comerciale si guvernamentale.

 

In 2008, SIVECO Romania a obtinut titlul de castigator pentru calitatea implementarii si pentru impactul proiectului SEI (Sistemul Educational Informatizat), o alta realizare de referinta a companiei, dar si a IT-ului din Romania. 

 

Despre SIVECO Romania 

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

 

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

 

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de peste 1000 de beneficiari din tari de pe 4 continente si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

 

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

 

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.