O baterie mai performanta pentru laptopul tau

In cazul in care ai problema cu bateria laptop-ului pe care il detii, acesta nu se mai incarca sau se incarca dar durata de viata este foarte scurta, acum aceste probleme nu mai exista, deoarece o echipa de cercetatori au descoperit formula secreta care determina o durata de viata mai lunga a bateriei. Noua baterie contine Litiu Ionizat si este foarte rezistenta in comparatie cu vechile baterii care aveau in componenta NiMH (pe baza de nichel) si care nu stateau foarte mult incarcate, unora le scadea autonomia in timp.

De cele mai multe ori se intampla sa le iei defecte inca din fabrica, iar  in cazul in care aveai nesansa sa ti se defecteze in perioada in care laptopul nu se mai afla in perioada de garantie, riscai sa dai o gramada de bani pe o baterie noua. In urma unui experiment efectuat asupra laptop-urilor normale, s-a constat ca de-a lungul timpului bateriile care au in componenta NiMH, pierd aproximativ 5% din capacitatea de incarcare pe care o au initial, sunt cazuri care scad si pana la 30 %.

Daca bateria laptopului tau este inca functionabila si nu iti permiti sa o schimbi, exista cateva trucuri pe care le poti urma pentru a creste durata de viata a bateriei. ‘

Ar fi recomandat ca atunci cand inchizi laptopul sa inchizi si programele despre care stii ca o capacitate de consum foarte mare, deoarece atunci cand il deschizi odata cu el se deschid si diverse softu-uri care ruleaza si consuma bateria fara sa-ti dai seama.

Daca plecati la un drum lung si nu doriti sa va plictisiti, sa va uitati la un film sau sa ascultati muzica sau aveti nevoie sa lucrati pe laptop pentru atrimite un email sau a scrie un text, inainte de plecare asigurati-va ca bateria este 100% incarcata.

Daca se intampla sa realizati actiuni precum descarcare de muzica sau de filme, scrierea unui email sau a unui document, scrierea unor CD-uri sau a unor DVD-uri, specialistii ne recomanda ca in aceste momente laptopul sa fie conectat la priza, deoarece aceste procese necesita foarte multa energie, iar daca nu va fi conectat la priza, riscam sa ramana fara baterie exact in momentele in care se desfasoara un proces important. O alta functie care poate fi oprita sau micsorata pentru a reduce consumul bateriei este luminozitatea si nu il lasati niciodata sa intre in stand by.

Daca sa zicem ca vechea baterie nu mai functioneaza si v-ati achizitionat una noua cu lithium ionizat, trebuie s-o incarcati complet de trei si ori si apoi s-o lasati sa se descarce pana la epuizare, in lumea laptop-urilor acest proces poarta numele de “formatarea bateriei”.

Specialistii ne recomanda sa repetem acest proceu cel putin o data pe luna, ceea ce nu va duce la pierderea capacitatii bateriei cu timpul.  O alta problema de care noi nu ne dam seama este supraincalzirea incarcatorului, de aceea ar fi bine sa-l verificam cat de mult se incalzeste atunci cand este conectat la laptop, in cazul unei supraincalziri trebuie sa-l deconectati.

Daca sunteti posesorul unui notebook  (spre exemplu netbook-urile Dell pot avea probleme cu bateria intrucat exista i frecventa destul de mare aici, dar si alte modele ale altor firme producatoare pot avea defectiuni),  in timp ce il folositi, verificati daca se supraincalzeste din cauza lipsei de ventilatie, daca da incercati sa-i cumparati un suport special sau sa-l puneti intr-o pozitie astfel incat sa aiba suficient spatiu de ventilatie. Un alt sfat sa nu-l folositi niciodata atat de mult incat sa ramana complet fara baterie, deoarece procesul de incarcare poate sa dureze foarte mult.