Numar record de cadeti la Colegiul Nautic Roman

A inceput scoala! Pe 15 septembrie 2014, Colegiul Nautic Roman a deschis noul an scolar pentru formarea profesionala de ofiteri de punte si ofiteri mecanici. Numarul cadetilor inscrisi la cursurile Colegiului Nautic Roman este, anul acesta, record! Numai in Bucuresti vor studia aproximativ 110 persoane, ceea ce reprezinta o crestere de 25% in comparatie cu anul precedent.

“ Ne bucuram sa avem rezultate asa de bune din punct de vedere al numarului de inscrisi la cursurile noastre, mai ales in contextul in care, la univeritatile de profil, jumatate din locurile scoase la concurs au ramas vacante. Meseria de navigator este extrem de frumoasa, dar pregatirea profesionala si experienta in voiaje sunt criterii esentiale pentru orice angajator. Avantajele noastre ca si unitate de invatamant sunt standardele ridicate pe care le avem in ceea ce priveste programa scolara, dar si faptul ca asiguram cadetilor voiajele de practica”, explica Stelian Cojocaru, presedintele Colegiului Nautic Roman.

Colegiul Nautic Roman este singura instituție privată de învățământ din România care asigură formarea profesională pentru ofițerii de marină comercială. În cei patru ani de activitate, au absolvit cursurile Colegiului Nautic Român peste 100 de persoane, toate angajate acum cu contracte de muncă în cadrul companiilor internaționale de transport maritim.