Noutățile ediției a Xa RIUF

Sâmbătă, 17 martie, se deschid porțile celei de a Xa ediții a celui mai mare târg internațional de universități din Europa de Est, RIUF. Timp de 2 zile, la Sala Palatului participanții vor putea vizita standurile a peste 100 de universități din 15 țări, vor avea posibilitatea să asiste la prezentări despre oportunitățile oferite de către universitățile internaționale prezente la târg sau să afle în numai 15 minute dacă sunt admiși la un program de studiu în străinătate. Mai mult, cu puțin noroc vor putea câștiga o excursie la munte sau alte premii la tombola organizată la eveniment.Târgul are loc pe 17-18 martie la București, pe 20 martie la CRAFT în Timișoara și pe 22 martie la Hotel Unirea în Iași.
Vizitatorii RIUF vor avea acces la această ediție la peste 500 de tipuri de programe de licență și peste 300 de master, oferite de expozanți din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franța plus alte destinații. Printre aceștia se numără și câteva dintre primele 30 de universități din lume (conform topului QS): University of Cambridge-locul 1 în lume, Imperial College London-locul 6, Princeton-locul 13, King’s College London-locul 27, iar Harvard University-locul 2 în lume, va susține o prezentare despre experiența românilor la această universitate de top.
Prezentări
Atât universitățile participante, cât și partenerii educaționali ai evenimentului vor susține prezentări despre facilitățile disponibile pentru studenții și elevii interesați de studiul în străinătate, despre procesul de admitere, dar și informații generale despre principalele sisteme educaționale din Franța, Germania sau Statele Unite. Accesul la prezentări este gratuit, singurul cost fiind al biletului de intrare, iar prioritate au persoanele înscrise pe site. Locurile sunt limitate, întregistrările putând fi realizate accesând următorul link de pe site-ul www.riuf.ro.
Admission Info Point
Cei care au nevoie de sprijin în vederea realizării unei aplicații în străinătate pot vizita secțiunea Admission Info Point. Aici pot afla de ce documente au nevoie, primesc sfaturi referitoare la redactarea materialelor, se pot informa cu privire la sursele de finanțare disponibile, termenele limită de aplicare în care trebuie să se încadreze. Toate aceste informații vor fi oferite de absolvenți de studii în străinătate, care vor împărtăși din experiența lor. Cei care au început realizarea dosarului de aplicație pot veni cu eseul personal sau scrisorile de recomandare pentru a primi feedback asupra lor.
Spot Admissions-Admiterea în 15 minute
Elevii și studenții în ani terminali pot afla dacă sunt admiși pe loc, în urma unui interviu de 15 minute. Tot ce trebuie aceștia să facă este să descarce pachetele de aplicație corespunzătoare universității la care vor să devină studenți și să le trimită pe mail consultanților EDMUNDO, care vor face programările la interviu. Deadline-ul de trimitere al documentelor diferă în funcție de orașul în care va fi susținut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link sau în secțiunea Spot Admissions de pe www.riuf.ro.
Tombolă cu premii
Toți vizitatorii RIUF au ocazia să plece acasă cu un premiu! Fie că reprezintă o excursie la munte pentru 2 persoane, invitații la film de la Cinema City, pachete de cărți de la Okian, cea mai mare librărie online sau pachete de cărți pentru pregătire IELTS, oricine are o șansă. Premiile se acordă prin tragere la sorți. În plus, cine reușește să realizeze un avion de hârtie funcțional din formularul de tombolă, va primi drept răsplată și o doză de Red Bull, pentru ca Red Bull îți dă aripi să pleci la studii în străinătate.

Pentru a maximiza beneficiile participării la RIUF, vizitatorii sunt sfătuiți să se pregătească din timp, accesând site-ul evenimentului, www.riuf.ro . Mai mult, aceștia pot beneficia de asistență live în cadrul târgului, cu un download al aplicației Prevyou. Astfel, pot întreba unde sunt localizate anumite standuri sau unde pot găsi programele de interes pentru ei.

Mai multe detalii despre târg se găsesc pe www.riuf.ro.
Susținătorii RIUF sunt: Cinema City, Fun Group, Icar Tours și Intact Media Academy.
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Business24, Calendarevenimente.ro, Cariere, Didactic.ro, Ejobs, Evenimente Studentesti, Gandul.info, Goingout.ro, Hipo, IQads, Intact Media Group, Lumebuna.ro, Mediafax, Metropotam, Oops Media, Portal HR, Port.ro, Regielive, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri instituționali: British Council, Campus France, DAAD, RATB, Primăria Municipiului București, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului .
Organizații partenere: AIESEC, GRASP, ISIC, Fundația Leaders, LSRS, VIP