Noul Transporter – ‘Micsorarea’ ajuta mediul

• Cheia activitatii de dezvoltare a fost reproiectarea motoarelor.
• Ca unul dintre principalii producatori de motoare Diesel, Volkswagen ofera pentru Noul Transporter patru motoare noi TDI, cu cilindreea de 2 l, mai economice si cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator.

Multumita acestor patru propulsoare silentioase, cu puteri diferite, a fost posibila reducerea consumului de combustibil cu pana la zece procente. Cu aceste motoare, Volkswagen a inregistrat un succes remarcabil al eforturilor sale de ‘micsorare’ , odata cu cresterea eficientei, in domeniul autovehiculelor comerciale.
Solutia asupra careia s-au concentrat cele mai mari eforturi a fost supraalimentarea. Trei dintre motoarele noi au o turbina cu geometrie variabila, iar modelul de top dispune de doua turbocompresoare. Aceste motoare sunt echipate, pentru prima data, cu sistemul de injectie Common-Rail, ceea ce permite atingerea unor forte de tractiune ridicate si, in acelasi timp, un nivel redus de emisii poluante. Mai este disponibil, de asemenea, un motor pe benzina, reprezentand o alternativa la motoarele Diesel.
Toate motoarele respecta norma de poluare Euro 5 si sunt dotate standard cu filtru de particule diesel. O noutate mondiala in acest segment o reprezinta varianta BiTDI, disponibila impreuna cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (DSG) si sapte trepte de viteza, mult mai economica decat varianta clasica de cutie automata, cu sase trepte de viteza.
Au fost inregistrate progrese si in domeniul sigurantei. Transporter are in dotarea standard urmatoarele echipamente: ESP optimizat, cu sistem de asistenta la franare si sistem de asistenta la ponirea in rampa, ABS, EDS, etc. Optional puteti beneficia de faruri de ceata cu lumini pentru viraje integrate, sistem de asistenta la schimbarea benzilor de circulatie (Side Assist), camera video pentru asistenta la mersul inapoi (Rear Assist), indicator depresiune in pneuri, etc.
In plus, un sistem Servotronic nou nout face manevrabilitatea usoara si parcarea si mai usoara. Toate aceste inovatii ajuta Volkswagen in atingerea obiectivului de a crea vehicule care, in intregime, sa prezinte proprietati optime din punct de vedere al protectiei mediului, in comparatie cu modelele anterioare.. Pentru atingerea acestui obiectiv, Departamentul de Dezvoltare Tehnica si-a stabilit propriile scopuri, in domeniul sanatatii, a conservarii resurselor si a protectiei mediului. Urmarind aceste scopuri se defineste si se urmareste un plan detaliat pentru fiecare model in parte.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 201
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi