Noul Audi A8 – cel mai sportiv sedan din clasa de lux

Caracter sportiv fascinant, tehnologie inovatoare si nivel optim de confort: Audi lanseaza noua generatie a modelului A8. Cel mai performant model al gamei demonstreaza din plin motto-ul marcii, „Progres prin tehnologie”, datorita caroseriei sale usoare din aluminiu, motoarelor puternice si extrem de eficiente din dotare, sistemului de operare MMI imbunatatit, noilor sisteme de asistare a soferului, farurilor prevazute in intregime cu tehnologie LED si interiorului elegant care denota un inalt nivel de maiestrie.

Tehnologiile cu care este echipat noul Audi A8 ofera o simbioza perfecta intre caracterul dinamic, perfectiunea designului, maiestrie si eficienta inovatoare. Modelul A8 3.0 TDI cu tractiune pe puntea fata, care va fi lansat ulterior, se caracterizeaza printr-un nivel scazut de emisii, de numai 159 de grame de CO2 per kilometru, iar consumul de carburant de 6 litri/100 km este cel mai scazut din segmentul de lux.
„Noul Audi A8 este cel mai sportiv sedan din segmentul sau”, afirma Rupert Stadler, Presedintele Consiliului de Administratie al AUDI AG. „Acesta imbina numeroase functii intr-o maniera noua si inteligenta. Iar elementele sale stilistice si detaliile interioare nu au egal”.
Noul sedan de lux, care va fi disponibil in reprezentante in 2010, este o opera de arta tehnologica. Caroseria eleganta si puternica Audi Space Frame (ASF) este fabricata din aluminiu si cantareste cu aproximativ 40% mai putin decat o structura asemanatoare din otel. Interiorul este captivant, cu un design nou si spatios si un inalt nivel de maiestrie, care denota absenta oricarui compromis si atentia deosebita acordata celor mai mici detalii. Acesta se caracterizeaza prin cel mai inalt nivel de confort, incepand cu noul sistem de iluminat interior si terminand cu scaunele luxoase din spate, cu reglare electrica.
Audi A8 imbina un nou nivel de inteligenta cu o functionare simpla si exemplara. Interfata multimedia (MMI) include o tehnologie inovatoare: alaturi de sistemul de navigatie optional, aceasta este prevazuta cu un touchpad. Sistemul MMI touch permite soferului sa controleze numeroase functii in mod intuitiv; de exemplu, destinatia selectata pentru sistemul de navigatie poate fi introdusa „desenand” literele pe touchpad.
Sistemul MMI navigation plus este interconectat intr-o maniera complet noua cu sistemele avansate de siguranta si de asistare a soferului. Acestea monitorizeaza din timp traseul in timpul calatoriei si furnizeaza date catre unitatile de comanda pentru transmisia automata, faruri si functia stop & go a tempomatului adaptiv. Inteligenta sporita a acestor sisteme permite recunoasterea unor scenarii complexe si luarea unor decizii anticipative in vederea asistarii soferului.
Noile tehnologii includ un sistem de asistare la rularea pe timp de noapte cu demarcarea pietonilor detectati, sistemul de siguranta Audi pre sense, precum si un afisaj cu limita de viteza, disponibil pe parcursul anului 2010.
O alta solutie de inalta tehnologie prevazuta la bordul noului model A8 o reprezinta farurile construite in intregime cu LED-uri, ce utilizeaza diode emitatoare de lumina pentru toate functiile de iluminare. Acestea confera sedan-ului de lux un aspect inconfundabil in timpul zilei si chiar si mai marcant la lasarea intunericului. Optica revolutionara utilizata pentru aceste faruri reprezinta un progres fata de modulele de lumina tubulare utilizate frecvent in prezent. Farurile construite in intregime cu LED-uri anunta un nou capitol in tehnologia de iluminare.
Noul A8 poate fi prevazut cu unul din cele doua motoare disponibile, o unitate 4.2 FSI de 273 kW (372 cp) si o unitate 4.2 TDI, ce dezvolta o putere de 258 kW (350 cp). Va urma o unitate 3.0 TDI de 184 kW (250 cp). Toate motoarele produc o putere si un cuplu ridicate – insa consumul de carburant a fost redus cu valori cuprinse intre 13 si 22 de procente, datorita tehnologiilor inteligente si eficiente precum sistemul de recuperare a energiei si sistemul inovator de gestionare termica.
O a doua varianta a modelului 3.0 TDI va fi lansata ulterior. Aceasta produce o putere de 150 kW (204 cp), are tractiune pe fata si consuma numai 6 litri la 100 km in ciclul de conducere UE. Acesta corespunde unui nivel de emisii de CO2 de 159 grame pe km, o valoare nemaiintalnita pana in prezent in segmentul automobilelor de lux.

Noua transmisie tiptronic: opt trepte de viteza pentru sporirea confortului si a eficientei

Noile transmisii standard joaca de asemenea un rol important in ceea ce priveste sporirea eficientei. Transmisia tiptronic deosebit de avantajoasa cu 8 trepte de viteza comuta cu finete intre acestea, obtinand un raport total de transmisie lung. Sistemul sau de comanda este complet electronic, fiind actionat cu ajutorul unui selector elegant si al unor comutatoare basculante integrate in volan.
Tractiunea integrala permanenta quattro are un caracter sportiv si un comportament distinct in partea din spate. La cerere, diferentialul sport distribuie in mod dinamic fortele intre rotile din spate; in cazul modelului A8 4.2 TDI, aceasta functie este standard.
Noul model A8 demonstreaza de asemenea ca este cel mai sportiv sedan de lux de pe piata la sectiunea sasiu. Distributia sarcinilor pe punti este echilibrata si toate bratele suspensiei sunt fabricate din aluminiu. Suspensia pneumatica adaptiva, impreuna cu amortizarea adaptiva sunt intotdeauna disponibile, facand parte din sistemul de asigurare a dinamicii Audi drive select, o alta dotare standard. Directia dinamica optionala este o componenta suplimentara.
In domeniul echipamentelor multimedia, Audi ofera de asemenea numeroase module atractive. Acestea includ un sistem audio marca Bang & Olufsen, care are o putere de peste 1.400 W, dispune de 19 difuzoare si include servicii online de cel mai inalt nivel. Noul Audi A8 prezinta acum un nivel mai inalt de dinamism, confort, prestigiu si inteligenta, stabilind noi standarde in toate domeniile.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi