Noua generatie a modelelor Transporter, Caravelle si Multivan a debutat in Romania

Volkswagen Autovehicule Comerciale marcheaza lumea transporturilor auto si ridica standardele clienţilor de apreciere a unei autoutilitare. Atat in termeni de functionalitate, performanta cat si confort, Volkswagen Autovehicule Comerciale a definit intotdeauna primii pasi in industria autovehiculelor comerciale.

Volkswagen Transporter, Caravelle si Multivan – cele 3 versiuni de baza ale bestsellerului comercializat la nivel mondial in milioane de unitati debuteaza pe piata din Romania prezentand o serie de noutati
– propulsoarele noi TDI cu tehnologie Common Rail reduc consumul cu până la 1,9 litri si indeplinesc norma de poluare EURO5, pentru care taxa de poluare este zero
– interiorul si exteriorul preiau noile tendinte in materie de design, adoptate de catre Volkswagen
– noua generatie ESP cu asistenta la pornirea in rampa si stabilizarea remorcii este disponibila in dotarea serie

“Suntem bucurosi sa lansam noua gama Transporter, un model cu o istorie impresionanta. Transporter, Caravelle si Multivan – acestea sunt cele trei versiuni de bază ale unui bestseller mondial fabricat în milioane de exemplare. Pentru comunitatea de clienţi, aceste multitalente reprezintă o atracţie automobilistică mondială, un sinonim al mobilităţii şi versatilităţii nelimitate. Nu degeaba este vorba de familia de modele cu cel mai mare succes în Europa, în această clasă.”, declara Eugen Grigoras, Director de marca Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Noua generatie de propulsoarele TDI cu tehnologie Common Rail

Sunt disponibile patru propulsoare TDI de 2.0 l (1.968 cm3) care genereaza 62 kW / 84 CP, 75 kW / 102 CP, 103 kW / 140 CP şi 132 kW / 180 CP. Până la un nivel de putere de 140 CP, o turbină de supraalimentare cu geometrie variabilă asigură forţa de propulsie necesară; în versiunea de top de 180 CP, Volkswagen Autovehicule Comerciale apelează la o supraalimentare reglată în două trepte cu turbină dublă.
Cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte reducerea consumului de carburant sunt obţinute cu ajutorul cutiei de viteze automate (DSG) cu 7 trepte, cu dublu ambreiaj, utilizată pentru prima dată la nivel mondial in acest segment: în comparaţie cu versiunea anterioară cu cutie automată cu 6 trepte, consumul de carburant la versiunea de 180 CP scade cu până la 1,9 litri.
ÃŽn medie, pentru întreaga gamă a fost posibilă reducerea cu zece procente a emisiilor de CO2 ÅŸi a consumului în comparaÅ£ie cu versiunile anterioare. Pentru variantele cu cutie manuală cu tracÅ£iune fata, gama valorilor de consum de carburant ÅŸi emisii de CO2* este cuprinsă între 7,2 litri / 190 g/km CO2 (84 CP ÅŸi 102 CP) până la 7,5 litri / 197 g/km CO2 (180 CP) – ceea ce înseamnă o scădere cu până la 0,9 litri în raport cu modelele anterioare.
Toate cele patru motoare diesel se remarcă prin agilitate. Aceste performanţe sunt atinse la un nivel de turaţii cu puţin peste cel pentru ralanti: cel mai mic propulsor TDI cu 84 CP dezvoltă de la 1.250 rotaţii/min un cuplu motor maxim de 220 Nm. Varianta de 102 CP dezvoltă 250 Nm de la 1.500 rotaţii/min, propulsorul TDI de 140 CP oferă de la 1.750 rotaţii/min nu mai puţin de 340 Nm, iar motorul TDI de 180 CP asigură de la 1.500 rotaţii/min o performanţă suverană de 400 Nm. Bineînţeles că modelele sunt echipate cu un filtru de particule si indeplinesc normele de poluare EURO 5. Nivelul zgomotului produs a fost diminuat fata de modelele anterioare cu 5 dB (A).

Face-lift: modernizarea dictata de aspectele practice

Liniile clare, simple, caracterizeaza noua caroserie. Sectiunea frontala este descrisa de noua forma a capotei si a grilei radiadorului, care pentru Caravelle si Multivan dispune de elemente ornamentale cromate. Farurile de ceata adaptive, cu functie de iluminare a interiorului curbelor sunt integrate in bara de protectie fata. Indraznetul design al jantelor de aliaj disponibile acum si in variantele de 17″ si 18″, oglinzile laterale retrovizoare restilizate si noile culori exterioare moderne completeaza noul look.
Cele mai multe imbunatatiri au insa loc la interior, realizandu-se trecerea catre gama autoturismelor din punct de vedere al confortului.
Un exemplu în acest sens este reprezentat de instrumentele de bord: cu un design nou, acestea beneficiază de o lumină de fundal de culoare albă şi de un contur cromat.
În execuţia de serie, fiecare model din noua generaţie este prevăzut cu un sistem de recomandare a cuplării treptei de viteze ideale, in vederea obtinerii unui consum redus de combustibil.
A fost actualizată întreaga gamă de sisteme radio şi de navigaţie. Noul echipament de top este RNS 510 cu touchscreen şi hard-disc pentru navigaţie. Calitatea acustică specifică unei săli de concert este asigurată de sistemul de sonorizare Dynaudio, disponibil opţional. Conexiunea perfectă de exemplu pentru MP3-playere este posibila prin intermediul interfeţei USB Media-IN.
Comenzile instalaÅ£iei de climatizare semiautomatizate sau complet automatizate “Climatronic” sunt mai ergonomice. Volanul cu trei spiÅ£e, la alegere multifunctional si imbracat in piele este un atu de care beneficiaza in general posesorii de turisme.
Gama de tapiterii a fost de asemenea completata cu tapiterii noi, cu aspect modern si rezistenta sporita la uzura, din material textil sau din piele.
Pentru unele versiuni a fost extins considerabil volumul echipării din dotarea de serie. O îmbunătăţire semnificativă se remarcă la modelul Multivan Startline, care în raport cu modelul anterior dispune de capitonaj integral, de airbaguri laterale şi de cap pentru şofer şi pasager. Barele de protecţie vopsite reprezinta dotare de serie si accentuează la exterior apartenenţa la familia Multivan.
Nu în ultimul rând, gama Transporter poate fi configurata in 460 variante constructive.
Transporter in varianta Furgon este disponibil in două variante de ampatament si trei variante de inaltime, iar Transporter Kombi in dotare max. 8+1 locuri. Noul Transporter autoşasiu cu platformă este disponibil în două variante: cabină simplă cu ampatament scurt sau lung şi cabină dublă cu ampatament lung. Până la şase persoane pot călători împreună. Cabina dublă este dotată standard cu patru uşi ce facilitează accesul pasagerilor în autovehicul. Pereţii benei sunt din aluminiu şi foarte uşor de (de)blocat, oferind acces către platformă.

Upgrade al sistemelor de siguranta

Sistemul de tracţiune integrală permanenta, controlat preponderent electronic (4Motion cu cuplaj Haldex din cea de-a 4-a generaţie), este in principal destinat deplasarilor în afara drumurilor consolidate. Un element de noutate este reprezentat de faptul că Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi la inceputul lui 2010 şi o versiune 4Motion in combinatie cu cutia de viteze automata (DSG), cu dublu ambreiaj.

Siguranţa a fost perfecţionată în mod suplimentar prin intermediul sistemului de asistenţă la pornirea în rampă disponibil în serie, ESP perfecţionat, cu stabilizator al remorcii, in dotarea de serie.
Avertizarea celor din trafic situati in spatele masinii, asupra franarii de urgenta, se face pentru toate modelele prin activarea automata a butonului de avarie.
Ca element de noutate la clasa din care face parte, Transporter este disponibil optional cu sistem de asistenţă pentru schimbarea benzii de rulare (Side Assist). Soferul este avertizat prin intermediul unui sistem de leduri integrate în oglinzile exterioare asupra autovehiculelor aflate în unghiul mort.
Un alt element de noutate: afişajul pentru presiunea pneurilor (RKA). RKA analizează permanent viteza de rotaţie a roţilor; prin compararea vitezelor, sistemul identifică si informeaza asupra scaderii presiunii din pneuri.

* = Valorile de consum ÅŸi emisii au fost determinate cu modelul Transporter Furgon, ampatament scurt, acoperis standard

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi