Noua Clasificare a Ocupatiilor din Romania

Incepand cu 1 Ianuarie 2012, in conformitate cu prevederile Ordinul MMFPS nr. 1832/856/06.07.2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 561, din 8 august 2011. se va utiliza noua Clasificare a ocupaÅ£iilor din România – nivel de ocupaÅ£ie (ÅŸase caractere).
Pana pe data de 31 decembrie 2011, noua clasificare a functionat in paralel cu Clasificarea ocupatiilor din Romania, aprobata prin Ordinul MMPS publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272 din 23 noiembrie 1995.
Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.
Conform noii clasificari, ocupatiile se grupeaza astfel:
• Grupa Majora 1 – Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori;
• Grupa Majora 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate;
• Grupa Majora 3 – Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic;
• Grupa Majora 4 – Functionari administrativi;
• Grupa Majora 5 – Lucratori in domeniul serviciilor;
• Grupa Majora 6 – Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit;
• Grupa Majora 7 – Muncitori calificati si asimilati;
• Grupa Majora 8 – Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente;
• Grupa Majora 9 – Muncitori necalificati.

IBS Professional Solutions este prima companie locala care ofera servicii integrate de consultanta fiscala si juridica (prin avocatii colaboratori IBS).
IBS Professional Solutions este mai mult decat un nume, este un concept despre cum pot obtine companiile un avantaj intr-un mediu dificil. Realitatea complexa solicita solutii complexe si de aceea am structurat serviciile noastre ca Solutii de Afaceri Integrate.
Conceptul scoate in evidenta faptul ca orice afacere trebuie vazuta ca un sistem, iar succesul depinde de performanta tuturor elementelor ce compun sistemul.
Combinatia dintre experienta vasta in domeniu, intelegerea pietei locale si experienta unei echipe cu abilitati si competente complementare ne permite sa oferim clientilor nostri servicii de consultanta de inalta calitate.
Compania a fost infiintata in 2006 si are in prezent o echipa de 15 consultanti.

Pentru mai multe detalii:
Adi Baniceru
Managing Partner
http://www.ibs-p.ro
IBS (Integrated Business Services)
7-9 Tudor Stefan street
Bucharest, sect. 1
tel: (40) 31 420 62 47
fax: (40) 31 420 62 48