Nou trio de piloti pentru modelul Audi R15 TDI

• Audi isi extinde numarul de piloti pentru cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans
• Marcel Fässler, André Lotterer si Benoit Treluyer sunt noii membri ai echipei
• Testul comun a avut loc in cadrul cursei de 1000 de kilometri de la Spa

Audi Sport nu lasa nimic la voia intamplarii in tentativa sa de a aduce din nou prestigiosul trofeu Le Mans la Ingolstadt si Neckarsulm. Tehnologia modelului Audi R15 TDI nu este singurul element supus dezvoltarii continue; a fost marit, de asemenea, numarul pilotilor participanti la cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Pentru cea mai faimoasa cursa de anduranta din lume, Audi a inscris trei piloti noi: elvetianul Marcel Fässler (33 de ani), germanul André Lotterer (28 de ani) si francezul Benoit Treluyer (33 de ani), care vor imparti postul de conducere al unuia dintre cele trei modele Audi R15 TDI pe 12/13 iunie 2010.
„Pentru a face fata competitiei puternice, intentionam si suntem obligati sa ne asiguram o pozitie avantajoasa si la capitolul piloti”, a explicat Directorul Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. „In consecinta, am luat hotararea de a mari numarul de piloti. Marcel, André si Benoit ne-au atras atentia in mod deosebit in timpul ultimilor doi ani. De obicei, acestia conduc prototipuri rapide si se cunosc intre ei destul de bine. Toti trei sunt convinsi, ca si noi de altfel, ca reprezinta o combinatie foarte buna pentru Mans”.
Noii piloti Audi au experienta la volanul automobilelor sport diesel de curse. Marcel Fässler a concurat cu succes pentru Audi, in anul 2008, la doua curse in cadrul seriei americane Le Mans. André Lotterer a impresionat anul trecut in cursa de la Le Mans, la volanul unui Audi R10 TDI al echipei private Kolles, client al Audi. Benoit Treluyer a concurat in cursa clasica de 24 de ore in anul 2009, la volanul unui automobil Peugeot.
Marcel Fässler, André Lotterer si Benoit Treluyer au vizitat deja departamentul Audi Sport al uzinelor din Ingolstadt pentru ajustarea scaunelor si vor testa in curand modelul Audi R15 TDI. Primul „test” pentru cei trei noi piloti ai echipei Audi este planificat pentru 9 mai, in cadrul cursei de 1000 de kilometri de la Spa-Francorchamps (Belgia), care va constitui o repetitie generala utila pentru echipa Audi Sport Team Joest in vederea abordarii cursei de 24 de ore de la Le Mans.

„In momentul de fata, planurile pentru Marcel, André si Benoit se concentreaza in totalitate asupra cursei Le Mans din 2010”, a declarat Dr. Wolfgang Ullrich. „Deoarece toti trei sunt inca relativ tineri, pot lua parte la proiectul nostru pe termen lung privind automobilele sport”.
Audi a participat de 11 ori la cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans, incepand cu anul 1999, obtinand opt victorii. Pe langa viteza, fiabilitatea si eficienta reprezinta factorii cheie ai succesului in cadrul celei mai celebre curse de anduranta din lume.
In plus, clasa LMP1 nu este depasita de nicio alta categorie a sportului cu motor din punct de vedere al asigurarii oportunitatii de testare a inovatiilor tehnice in cadrul curselor auto. Audi, gratie pozitiei sale de lider in domeniul tehnologiei pentru automobile sport, a stabilit permanent noi standarde in acest sector. Modelul Audi R8, de exemplu, a introdus cu succes sistemul de injectie directa de benzina TFSI, in anul 2001, iar in anul 2006 modelul Audi R10 TDI a fost primul automobil diesel din istoricul acestei curse care a obtinut victoria.

Declaratiile noilor piloti Audi

Marcel Fässler: „Pentru mine, Audi este cea mai de succes marca participanta la Le Mans. Este incredibila sansa pe care o am de a face parte anul acesta din echipa Audi, si in acelasi timp o mare oportunitate de care vreau sa profit cu orice pret. Astept cu extrem de mare nerabdare noua provocare alaturi de Audi si anticipez o victorie generala a modelului R15 TDI. Vom vedea la final care echipa Audi va avea mai mult noroc. Lucrul cel mai important este ca trofeul sa ajunga din nou la Ingolstadt si Neckarsulm.”

André Lotterer: „Sunt mandru ca am fost selectat de o echipa cu un succes atat de mare ca Audi Sport. Este un pas extrem de important al carierei mele. Voi depune toate eforturile pentru a ajuta Audi sa obtina din nou trofeul Le Mans. Anul trecut, in calitate de debutant in cursa de la Le Mans, am invatat multe trucuri la volanul modelului R10 TDI al echipei Kolles, in special pentru ca eu si coechipierul meu a trebuit sa formam o echipa de doi. Acum am sansa de a concura pentru o echipa de prima clasa. Prin urmare, am un singur tel: victoria!”

Benoit Treluyer: „Pentru mine este indeplinirea unui vis. Nu speram sa obtin un loc in cadrul echipei de teste pentru Le Mans imediat dupa ce m-am intors din Japonia – si, mai mult, impreuna cu cel mai bun prieten al meu, Andre Lotterer, si Marcel Fässler, alaturi de care mi-am inceput cariera in Formula Campus. Nu-mi pot dori nimic mai mult! Avem un automobil cu care putem obtine victoria in clasamentul general. Inainte de semnarea contractului cu Audi, am observat echipa in timpul testarilor. Modul de actiune si atitudinea celor de la Audi reprezinta exact ceea ce cautam.”

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi