Exista numeroase oportunitati pe care programul ‘au pair’ le poate oferi tinerilor
                   Timp de 1 an (sau atat timp cat va fi angajat ca si au pair), tanarul(a) isi poate imbunatati CV-ul, poate sa obtina calificari (NVQ) sau sa urmeze cursuri de limba engleza. In momentul angajarii, va primi Purple Cardul – care reprezinta dreptul de munca la acea familie – iar dupa un an, acesta este inlocuit cu Blue Cardul – dreptul permanent de munca, valabil in orice domeniu.                         Â
                  Expertii britanici cred ca situatia economica a Marii Britanii se va imbunatati simtitor in 2010. Pentru cei care se vor afla aici de 1 an ca si au pair si vor primi dreptul de munca, aceasta este o ocazie unica. Vor avea deja experienta unui an trait intre englezi, vor sti ce anume asteapta acestia de la ei si vor putea pune in practica cunostintele dobandite intr-un domeniu in care doresc sa isi construiasca cariera.
                    Programul au pair este destinat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 17-27 ani. Este mai mult un program cultural pentru ca acestia vor avea sansa de a locui cu o familie de origine britanica, de a cunoaste indeaproape o alta cultura si de a vizita Marea Britanie. Fiind un schimb cultural, vor fi incurajati sa urmeze cursuri de limba engleza sau de calificare, acestea imbunatatind astfel CVul au pairului.
                    Programul a fost modificat recent. Tarile membre UE pot participa in continuare la el, dar singurele statele non EU care mai pot participa intr-un program similar (numit acum Youth Mobility Scheme) sunt: Australia, Canada, Japonia si Noua Zeelanda. Romania si Bulgaria sunt singurele tari pentru care programul continua sa se desfasoare in continuare dupa aceleasi principii: tineri cu varsta cuprinsa intre 17-27 ani care vor avea dreptul sa lucreze maxim 25 ore pe saptamana pentru a putea studia in paralel.Â
                    Probabil ca multi nu au auzit pana acum termenul de ‘au pair’. Termenul ‘au pair’ vine din limba franceza si se traduce prin egalitate, la acelasi nivel. acest lucru inseamna ca au pairul nu va fi considerat drept un angajat, ci va fi integrat in familie, va avea acelasi nivel cu ei. Printre sarcinile generale ale unui au pair enumeram: ingrijirea sau supravegherea copiilor, menaj usor, transportat copiii la scoala (daca au carnet de conducere) si uneori sa ii supravegheze sa se asigure ca isi fac lectiile.
                   In ceea ce priveste cadrul legislativ tinerii ajunsi aici vor primi Purple Cardul (certifica faptul ca au dreptul de a lucra la acea familie), iar dupa aceea vor primi automat accesul la piata de munca britanica (Blue Cardul).
                   Programul este una din putinele sanse de a lucra in Marea Britanie si a primi dreptul de munca dupa numai 1 an. Pentru orice alt job, va trebui sa se lucreze 5 ani ca si self employed (echivalentul PFA in Romania).
                   1st Choice Au Pairs este o agentie britanica de recrutare. Este o agentie ‘mobila’ pentru ca, in loc sa lucreze cu o agentie din Romania care va taxa candidatii pentru a le gasi loc de munca in Marea Britanie, ei prefera sa vina personal in tara si sa intervieveze candidatii. Astfel, serviciile oferite pentru candidati (viitorii au pair) sunt absolute gratuite. Totodata agentia le ofera tinerilor suport atat in tara, cat si dup ace au ajuns in Marea Britanie.
                   1st Choice Au Pairs, doreste sa invite tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-27 ani la preselectii pentru postul de au pair. Se vor afla vineri, 10 iulie 2009, in Bucuresti la sediul ANOFM, iar luni 13.07.2009 si marti 14.07.2009, in Oradea la sediul AJOFM de aici. Astfel va fi organizata o bursa a locurilor de munca pentru toti cei care doresc sa lucreze legal in Regatul Unit ca si au pair.
                  Pentru detalii si informatii, nu ezitati sa ne contactati la     031 2249893   sau info@1stchoiceaupairs.eu