Noi enigme la Editura Herald

Editura Herald lanseaza cartea Enigme si jocuri matematice, prima dintr-o serie dedicata jocurilor mintii.

Lucrarea de fata propune cititorului o seama de “mistere” de elucidat, nascocite de cel mai renumit autor de puzzle-uri matematice, Henry Ernest Dudeney.

Dincolo de latura matematica, aceste jocuri au un caracter profund uman, autorul mizand pe aventura cotidiana a fiecaruia dintre noi, in mijlocul careia pot lua nastere cele mai neasteptate mistere. De ce-ul nestavilit al copilului, framantarile unui prieten in drum spre casa sau gandurile unui calator absorbit de ritmul sacadat al rotilor de tren, pot ascunde chestiuni de maxima incordare ce nu-si gasesc cu usurinta cheia. Cu totii suntem intr-un fel sau altul expusi aproape involuntar enigmelor propriilor noastre firi sau ale Naturii, ce invaluie in taine intreaga existenta. Enigmele propuse de Dudeney in lucrarea de fata sunt desigur izvorate si din aceste meditatii dilematice ce populeaza viata noastra a tuturor.

Rezolvarea enigmelor nu presupune intotdeauna cunoasterea aprofundata a matematicilor, de cele mai multe ori fiind de ajuns o minte agera, perspicace si alerta. Dincolo de dezvoltarea gandirii metodice si a perspicacitatii, jocurile matematice pot fi pentru minte ceea ce exercitiile fizice sunt pentru trup. Acest “atletism” al gandirii poate reusi sa scoata omul din rutina vietii sale, oferindu-i mintii sanatatea si vigoarea de care are atata nevoie.               Divertismentul pe care enigmele ni-l propun are o inraurire de lunga durata asupra mintii noastre, nelasand-o nici un moment sa zaboveasca fara a descifra. Atractia irezistibila pentru mister conjugata cu placerea talcuirii sale constituie in esenta scopul acestei activitati. Caci odata mintea domolita, interesul dispare pentru a se declansa iarasi atunci cand mintea e asaltata de o noua provocare. Din aceasta perspectiva atat nascocirea cat si elucidarea enigmelor pot fi ridicate la rang de creatie artistica. Deopotriva arta si stiinta, acesta asceza enigmatica incanta mintea si sufletul acelora care se lasa provocati.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la:

Tel: 021.319 40 60, 021.319 40 61

Fax: 021.319 40 59

Mob: 0743050507

E-mail: office@edituraherald.ro

Website: www.edituraherald.ro