Nigel Stephenson este noul General Manager al GSK Consumer Healthcare Romania si Balcani

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare anunta numirea lui Nigel Stephenson in pozitia de General Manager pentru Romania si Balcani.

In acest rol, Nigel va coordona operatiunile GSK Consumer Healthcare din Romania si alte 7 tari – Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Albania, Macedonia, Muntenegru si Kosovo. GSK Consumer Healthcare are o echipa dedicata de 150 de persoane care contribuie la comercializarea marcilor bine-cunoscute din portofoliul companiei, printre care se numara  medicamente eliberate fara prescriptie medicala (impotriva durerii, simptomelor din raceala, gripa si alergii), suplimente alimentare si produse de ingrijire orala.

Nigel are o vasta experienta in roluri de vanzari si marketing la nivel global, cea mai recenta pozitie a sa fiind cea de Director Regional de Marketing Ingrijire Orala in CEE. Din acest  rol, a condus departamentul de marketing din Europa Centrala si de Est (CEE) si a contribuit la dezvoltarea strategiilor pentru clienti si retaileri internationali. Anterior, Nigel a detinut mai multe functii in GSK si Novartis Consumer Health, precum Director Global pentru Portofoliul Respirator si Director Inovatii pe Europa. Inainte de GSK si Novartis, a lucrat 10 ani in echipa P&G, in pozitii de business development in Marea Britanie si intr-o serie de roluri de marketing la nivel local, regional si global.

 „Avand o experienta comerciala de peste 15 ani la nivel global si multe succese de-a lungul timpului, Nigel aduce cu el cunostinte vaste in industrie si o mare experienta de leadership, contribuind astfel la planurile de crestere ale GSK Consumer Healthcare in Romania si Balcani. Experienta sa vasta in strategie si dezvoltare comerciala este extrem de valoroasa si va sustine dezvoltarea marcilor in care consumatorii au incredere”, a declarat Romana Jourdren, Area General Manager pentru Europa Centrala si de Est in cadrul GSK Consumer Healthcare.

Cu privire la noua sa functie, Nigel Stephenson declara: „Sunt extrem de incantat sa preiau acest rol si sa duc mai departe planurile grozave ale echipei in Romania si Balcani. Obiectivele noastre sunt centrate in jurul satisfacerii nevoilor consumatorilor cu lansari inovative, a dorintei de a fi un angajator modern pentru echipa noastra si de a crea parteneriate puternice in beneficiul comunitatilor locale. Totodata, sunt entuziasmat sa ma mut in Romania alaturi de familia mea si sa descoperim impreuna aceasta tara frumoasa, pe care doar am vizitat-o pana acum”.

Nigel a absolvit Facultatea de Istorie si Economie la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie. Este de origine britanica si tatal a doi copii. A lucrat si trait in mai multe tari din intreaga lume, precum Brazilia, S.U.A, Elvetia, Franta si Polonia. Ii place sa petreaca timpul liber in natura si se bucura de ciclism si snowboarding in vacantele alaturi de familie.

Nigel preia coordonarea business-ului local de la Sylwia Piankowska, care a fost numita General Manager al GSK Consumer Healthcare Iberia.

Despre GSK Consumer Healthcare

GSK este o companie globala de sanatate bazata pe stiinta, dedicata imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, pentru a-i ajuta sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult. La nivel global, GSK detine trei business-uri: medicamente eliberate cu prescriptie medicala, vaccinuri si produse pentru ingrijirea sanatatii.

GSK Consumer Healthcare este una dintre cele mai mari companii de produse pentru ingrijirea sanatatii din lume. Detinem unele dintre cele mai cunoscute marci din lume, printre care Sensodyne, Voltaren, parodontax, Panadol, Corega si Theraflu. Aceste marci de succes sunt prezente in peste 100 de tari din intreaga lume, fiind definite de pasiunea noastra pentru calitate si bazate pe stiinta. Ele sunt inspirate de dorintele si nevoile reale ale milioane de oameni din intreaga lume care intra in farmacii, supermarket-uri sau online pentru a alege aceste brand-uri.

GSK Consumer Healthcare Romania are o amploare semnificativa in regiunea CEE, cu o rata medie de crestere anuala de doua cifre in ultimii trei ani (CAGR 2018 vs. 2015), determinata in general de abordarea strategica in categorie, interesul crescut al consumatorilor pentru propria sanatate si de inovatiile aduse pe piata locala.

Suntem un partener constant al comunitatii din Romania, cu investitii de peste 1 milion de euro in programe de sanatate si educatie, Zambeste Romania fiind cea mai mare si importanta campanie pe termen lung.

Pentru mai multe informatii despre compania locala, vizitati ro.gsk.com. Pentru a afla mai multe despre platforma de educatie pentru sanatate orala, accesati zambesteromania.ro.