Newsletter, tot ce trebuie sa stii

Newsletterul reprezinta acel mail pe care il primesti fie in fiecare zi la aceeasi ora, fie in fiecare duminica sau luni dimineata, luna de lunca, care sa te anunte diverse lucruri.

Newsletterul este una dintre cele mai bune surse de informare, caci cele mai multe dintre acestea sun trimise de angajati ai unor redactii, de la cele de televiziune, pana la cele din presa scrisa, adica ziare, reviste.  Cuprinde cateva stiri, cele mai importante ale zilei, fie doar din tara unde este trimis newsletter-ul, fie informatii de pe tot Globul, astfel incat cel care il primeste sa fie pus la punct cu tot ce trebuie referitor la evenimentele zilei si sa isi citeasca linistit cafeaua.

Scopul newsletterul-ui

Este in primul rand de a informa, dar si cei in numele carora a fost timis au foarte mult de castigat in urma unui astfel de email de promovare, care functioneaza ca un jurnal cu cinci-sase stiri importante. Cea mai importanta stire este cea care da si titlul newsletterului, astfel ca acesta sa fie citit de cat mai multi abonati la acest serviciu. Cei care trimit mailul beneficiaza de pe urma click-urilor venite pe site-ul pe care vor s ail promoveze, care va devein din ce in ce mai cunoscut si mai bun pentru publicitari. Totodata, in urma unui newsletter pot fi crescute vanzarile unei fabrici de confectii, care isi promoveaza produsul pe internet.

Totul, foarte simplu, doar in urma unor mailuri in care a fost atasat un link catre site sau un atasament cu cateva poze interesante ale unor rochii, bluze sau fuste. Nimic complicat, dar de efect, pe acest lucru se bazeaza un newsletter.

Indreptat catre anumite persoane

Este important sa existe si un public tinta. Astfel, un barbat va primi newsletter de la un ziar financiar sau de la o companie producatoare de masini, in timp ce pentru femei sunt indicate cele referitoare la moda. De aici va veni si succesul, caci acele persoane chiar vor fi interesate sa deschida mailul primit sis a nu stearga mesajul fara sa clipeasca.