Nastere Prematura – Cauze Si Prevenire

Atunci cand vine vorba de nastere prematura cele mai bune sfaturi sunt oferite de obicei de catre medici.
Iata cateva informatii despre tot ceea ce inseamna o nastere prematura, pentru ca mamele sa fie informate.
O sarcina standard dureaza aproximativ 40 de saptamani. Daca copilul se naste inainte sau in saptamana 37, este considerat copil prematur.

In momentul in care va decideti sa ramaneti gravida, este bine sa va informati asupra tuturor obiceiurilor sanatoase atat pentru dumneavoastra cat si pentru copil.

 

Problema

Chiar daca tehnologia a avansat foarte mult si exista o multime de progrese atunci cand vine vorba de ingrijirea unui copil nascut prematur, exista inca multe probleme care pot aparea. Organismul unui copil nascut prematur nu este pe deplin dezvoltat. Astfel ca se poate intampla ca plamanii sa nu fie sucient dezvoltati pentru a putea respira fara ajutor artificial. Unii dintre copii nu pot fi hraniti doar pe cale artificiala, sau pot avea probleme ale pielii.

Care sunt cauzele?

Exista o multime de controverse care ar putea duce la o nastere prematura. Singurul lucru asupra caruia medicii sunt de acord este faptul ca nasterea poate aparea datorita unei complicatii la mama, la copil sau la amandoi.

Iata cativa factori care ar putea cauza o nastere prematura:

1. In cazul unei sarcini cu gemeni sau tripleti, exista riscul unei nasteri premature.

2. In cazul in care mama are o infectie in timpul sarcinii, este posibil, copilul sa declanseze o nastere prematura pentru a evita riscul unor alte complicatii.

3. Utilizarea de substante, diferite tipuri de medicamente, consumul de alcool in timpul sarcinii poate duce la o nastere prematura.

4. Daca exista probleme ale sistemului reproducator al mamei, poate fi o cauza pentru o nastere prematura. De cele mai multe ori in aceste cazuri se induce o nastere prematura pentru  a nu pune in pericol viata copilului sau a mamei.

5. Daca mamele nu primesc ingrijire adecvata sau nu asculta ordinele medicului pe timpul sarcinii privind valorile nutritionale, o nastere prematura se poate intampla.

Ce se poate face?

Exista cateva strategii pentru a evita o nastere prematura:

1. Este necesar ca mamele sa evite orice tip de substanta chimica care ar putea sa dauneze copilului sau propriei persoane. Acestea includ medicamente prescrise, substante din plante care nu au fost aprobate de catre medic, produse care contin tutun si alcool.

2. Este necesar ca pe parcursul sarcinii sa fie luate vitamine care contin un procent suplimentar de calciu, fier si acid folic. Toate aceste vitamine sunt necesare pentru starea copilului nenascut. Acidul folic este important in prevenirea defectelor genitale.

3. Este important ca atunci cand sunteti insarcinata sa evitati sa ridicati greutati si nici o forta de greutate foarte mare sa nu apese asupra abdomenului si spatelui.

4. Sfatul medicului trebuie urmat. Trebuie sa aveti un stil de viata sanatos, sa consumati alimente si bauturi sanatoase, sa faceti exercitii usoare cum sunt mersul pe jos. Odihna este necesara.

5. Stresul este un factor care ar putea cauza o nastere prematura.

Nasterea prematura este un lucru care se intampla destul de des in prezent, dar ceea ce trebuie sa faceti este sa aveti grija de dumneavoastra si copilul nenascut pe parcursul sarcinii.