MySafekid – sistem de protectie pentru copii si varstnici

S-a lansat in luna noiembrie un sistem unic pe piata din Romania ce alarmeaza autoritatile in caz de disparitie a unui copil.

Problema disparitiei copiilor este reala, si chiar si cei mai responsabili parinti pot trai sub povara vinovatiei ca fiul sau fiica lor a disparut. Peste 3.500 de copii dispar anual in Romania. Peste 350 dintre ei sunt gasiti prea tarziu sau niciodata.

Sistemul MySafeKid de identificare a copilului si Alarmare in caz de disparitie a fost conceput special pentru a ajuta la identificarea cat mai exacta a copilului in caz de urgenta. Utilizand Produsele MySafeKid , puteti avea cea mai rapida reactie posibila atunci cand copilul Dvs a fost ranit sau a disparut, fie ca doar s-a pierdut, fie ca, mai grav, a fost rapit. Serviciul de Urgenta si Politia vor avea acces instant la informatii esentiale, scutind ore, uneori chiar zile. Accesul la informatii salveaza timp esential, permitand ca urmare serviciilor de urgenta sa iti salveze copilul cat mai repede.

Programul MySafekid este un sistem de Identificare a copilului si de alarmare a autoritatilor format din doua carduri de identificare a copilului (unul pentru parinte, unul pt copil) si un CD miniatural sau un USB tip card, care contin informatii de baza ale copilului (nume, elemente fiziologice, amprente probleme medicale; poza recenta a copilului, date de contact – parinti, telefoane) . Aplicatia MySafeKid de pe CD sau USB ajuta parintii sa trimita in doar cateva minute un mesaj cu toate informatiile necesare in cazul in care copilul lor a disparut, catre toate organizatiile si persoanele care ii pot ajuta sa isi gaseasca copilul. Sistemul costa intre 110 si 169 de lei pe an. Asta inseamna doar 0,30 ron pe zi…

Departamentul de Persoane Disparute din cadrul Politiei afirma ca este esential ca in primele ore dupa disparitia copilului parintii sa poate furniza Politiei o fotografie cat mai recenta si mai clara a copilului, si informatii pertinente legate de eveniment. Elementele fizice specifice trebuie descrise cat mai exact posibil. In mod normal, in cazuri de disparitie se porneste cu clasica investigatie in zona de domiciliu sau in locul disparitiei. Un mare avantaj al acestui sistem este ca parintele poate actiona imediat fara sa astepte ajutorul organelor de politie.

„Recomandam fiecarui parinte sa tina asupra sa tot timpul un astfel de card. De asemenea, obisnuiti copilul Dvs sa poarte Cardul MySafeKid cat mai mult asupra sa, si asigurati-va ca il are TOT TIMPUL asupra lui atunci cand se afla in locuri aglomerate (mall-uri, piete, parcuri de distractii etc). In buzunar, sau prins cu un colier la gat, acest card va poate readuce copilul langa Dvs in cel mai scurt timp posibil, in cazul in care acesta s-a ratacit si a fost gasit de o persoana binevoitoare, scutindu-l de spaime sau chiar traume inutile.” a declarat Cristiana Mateoiu, reprezentant MySafeKid.

Cardul poate fi folosit si de varstnici sau persoane care sufera de boli cronice.
Programul MySafeKid este disponibil online pe site-ul www.copilinsiguranta.ro, in scoli si gradinite, iar din 3 pana pe 6 noiembrie la Baby Boom expo, Romaero Baneasa.

Mai multe detalii pe www.copilinsiguranta.ro si pagina de facebook http://www.facebook.com/MySafeKid