Motocultorul: o unealta de nadejde in lucrul gradinii

Primavara este la un sezon distanta, iar cum timpul trece atat de repede trebuie sa ne gandim la ceea ce ne propunem sa facem anul viitor in gradina sau pe terenul nostru. Pentru orice om gospodar un motocultor reprezinta un utilaj ce nu trebuie sa lipseasca din magazia de unelte. Cum exista pe piata foarte multe modele de motocultoare, toate avand functii diferite, iata mai jos cateva dintre modelele de top ale anului 2019:

  1. Media Line MS7100CF

Acest motocultor are un motor de 7 CP si poate lucra pana la 2000 de metri patrati. Latimea de lucru este reglabila intre 80 si 110 centimetri. Poate ajunge pana la 30 de centimetrii adancime, ceea ce confera rezultate foarte bune. Detine un buton de ambreiaj ce permite oprirea de urgenta a motocultorului. Carcasa de transmisie este confectionata din fonta, ceea ce inseamna ca este destul de rezistenta. Aceast motocultor poate fi folosit de profesionisti dar si de persoanele ce au experienta cu un astfel de utilaj, raportul calitate-pret fiind unul foarte bun.

  • Honda BCS 740 Power Safe

Acest motocultor este destinat suprafetelor mari de lucru de pana la 4 hectare. Detine un motor de 13 CP, cu 6 viteze dintre care 3 sunt in marsarier, un ambreiaj hidraulic si frane independente pe fiecare roata. Pe langa franele independente, mai detine si functii de siguranta, oprindu-se automat in momentul in care este pierdut controlul. Este recomandat profesionistilor, celor care au un teren mai mare de 5000 de metri patrati de lucrat.

  • DKD HS 1100D

Acesta este un motocultor perfect pentru persoanele cu gradini de dimensiuni medii, cu mentiunea ca aceast motocultor cantareste aproximativ 115 kilograme . Are o productivitate mare, avand un motor de 13 CP, dispunand de 2 freze si 32 de lame si o latime de lucru intre 90 si 120 de centimetri. Are o viteza de pana la 3600 de rotatii pe minut si o adancime de lucru intre 15 si 30 de centimentri. Detine un sistem de siguranta ce opreste frezele automat in momentul unui accident.

Puteti opta pentru un motocultor de hobby, un motocultor semi-profesional sau unul profesional, in functie de nevoile dumneavoastra. Indiferent daca optati pentru una dintre motocultoarele mai sus mentionate sau pentru un altul, luati in considerare dimensiunea spatiului pe care il lucrati, puterea motorului motocultorului, functiile si accesoriile pe care aceasta le are, dar si lejeritatea cu care acesta poate fi folosit, mai ales in cazul persoanelor cu putina experienta. Acordati atentie materialelor utilizate in fabricarea motocultorului si sistemelor de siguranta pe care acesta le detine.

De asemenea, pentru motocultoarele pe benzina, ganditi-va la faptul ca, cu cat motorul este mai mare cu atat consumul este mai mare, deci trebuie sa fiti pregatiti si sa luati in considerare daca aceste costuri se incadreaza in bugetul dumneavoastra. Nu treceti cu vederea faptul ca un astfel de utilaj trebuie intretinut, folosit corespunzator si curatat des tocmai pentru a ii lungi speranta de viata.

Cu siguranta veti gasi un model potrivit pentru gradina dumneavoastra printre sutele de modele de motocultoare, iar sigur ulterior nu veti regreta achizitionarea unuia.