Moser – Regele Cristalului, cristalul Regilor

Sloganul “ Regele Cristalului, Cristalul Regilor” este asociat cu numele casei Moser datorita clientelei exclusiviste pe care aceasta a avut-o de-a lungul anilor si care se pastreaza si astazi. Pe langa Eduard al VII-lea al Angliei si Curtea Imperiala a Austriei se numara si Papa Pius al XI-lea, Sahul Persiei, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a Regele Mohammed al V-lea al Marocului, Presedintele Sukarno al Indoneziei, Printesa Arabiei de Sud, Presedintele Cehiei, Regele Haakon al VII-lea al Norvegiei, Ducele de Malborough, Celal Bayar, Presedintele Turciei precum si Guvernul Romaniei, pentru a da doar cateva exemple.Traditia decorarii paharelor din cristal Moser cu monograme, balazoane sau embleme este cel putin la fel de veche precum este istoria companiei fondata in anul 1857. Gravarea cristalului este tehnica prin care Ludwig Moser a devenit  cunoscut in intreaga lume la sfarsitul secolului 19. De la inceputurile sale, micul atelier de polisat si gravat din zona Karlovy Vary, Cehia, pe atunci Karlsbad, Bohemia s-a transformat int-un maestru al cristalului de-a lungul vremii si pana in prezent, pentru a fi  cunoscut astazi la nivel international pentru calitatea cristalului sau  dar si pentru taietura spectaculoasa si elementele decorative ce impodobesc aceste mici opere de arta.

Cristalul Moser este sinonim cu o cautare constanta a perfectiunii. Procedeul de realizare a cristalul 100% fara plumb, alaturi de taietura manuala ireprosabila, gravarea si decorarea cu aur de 24 de carate au adus casei Moser de-a lungul timpului numeroase distinctii si premii in cadrul expozitiilor de arta aplicata, cum ar fi medalia de bronz in cadrul Expozitiei Mondiale de la Chicago, in anul 1895, medalia de argint la aceeasi expozitie de data aceasta la Paris, in 1900. In anul 1915 – Moser participa la Expozitia Internationala Panama Pacific, unde este medaliat, datatorita calitatii desavarsite a decoratiunilor din sticla fierbinte aplicate pe cristalul colorat de Bohemia. 1925 inseamna pentru Moser medalia de aur la Expozitia Internationala de Arte Decorative de la Paris. Va urma  Marele Premiu al Expozitiei Mondiale Expo, Bruxelles, in 1958.

Secretul procedeului de realizare si decorare a fost pastrat si transmis din generatie in generatie, fiecare obiect necesitand ore intregi de procesare manuala. Seturile de pahare  Paula si Splendid, spre exemplu, cu taietura lor delicata si decorul din aur masiv atrag si astazi privirile la fel cum o faceau la sfarsitul  secolului 19. Calitatea de neegalat si frumusetea atemporala sunt atributele ce sfideaza orice tendinta efemera  din arta si moda si care fac din produsele semnate Moser un simbol perpetuu al gustului rafinat, cautate si apreciate de fiecare generatie.

Colectiile Moser sunt disponibile numai in magazinul My House, Calea Dorobantilor 168,
Tel: 021.231.65.15; myhouse@nextgraphics.ro; www.myhousecult.ro

.