Morile de cereale cu pietre – Traditie si tehnologie

Macinatul cu pietre de moara – Inapoi la traditie !

Morile de cereale au o vechime de neegalat, ele au existat parca dintotdeauna. Contopite in peisajul rural, morile au stat martore transformarilor acestuia vreme de zece mii de ani.  Primele mori de cereale au folosit pietre de moara, si asta inca din neolitic. Pastrarea acestui procedeu pana in ziua de astazi nu este decat dovada ca macinarea cerealelor in mori cu pietre de moara este procedeul cel mai natural posibil. Faina pe care o gasim in zilele noastre pe rafturile supermarketurilor este insa departe de cea produsa de inaintasii nostri. Asta se datoreaza faptului ca industrializarea a condus la o crestere a capacitatii de procesare, creand necesitatea stocarii fainii pe o perioada mai indelungata, iar faina obtinuta nu rezista mai mult de cateva luni.

Faina 100% integrala: prospetime si sanatate Creşterea cererii pentru alimente sănătoase care conţin fibre alimentare conduce la un interes reînnoit pentru morile de cereale cu pietre de moara. Astefel, faina integrala obtinuta din boabele de grau neprelucrate, macinate fara cresterea temperaturii garanteaza pastrarea tuturor elementelor nutritive, a vitaminelor si a fibrelor din bobul de grau nealterate. Firma noastra lanseaza pe piata romaneasca acest tip de mori de cereale cu pietre, destinate producerii in exclusivitate de faina integrala. Va punem la dispozitie mori de cereale cu pietre, de diferite capacitati, pornind de la 6 Kg/ora (SAMAP F100), pana la 1000 Kg/Ora (United Milling System/Engsko). Aceastea din urma, sunt rezultatul de peste 100 de ani de experienţă in producţie şi in îmbunătăţirea continuă a produselor. Unele modele sunt fabricate si imbunatatite continuu inca din anul 1910. Aceste mori produse in Danemarca  sunt produse moderne, de înaltă calitate, cu performante remarcabile.

Utilizand o astfel de moara de cereale cu pietre veti putea avea intotdeauna faina proaspata, 100% naturala si 100% integrala, pentru brutaria sau restaurantul dumneavoastra. Cu o moara de capacitate mai mare puteti sa deveniti morarul comunitatii dumneavoastra, sau furnizorul de faina integrala al unei companii locale sau nationale.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati site-ul nostru www.moaradecereale.ro sau sa ne contactati direct la numerele de telefon 0722353111, 0723583705