Minitenis pentru pici

ASOCIATIA MINITENIS ROMANIA LANSEAZA „MINITENIS IN SCOLI SI GRADINITE”

Incepand cu data de 15 februarie 2010, Asociatia Minitenis Romania lanseaza proiectul „Minitenis in Scoli si Gradinite”, in Scoala Ion Heliade Radulescu si Scoala nr. 175 din Bucuresti.

Minitenis in scoli si gradinite este un proiect care se adreseaza copiilor de gradinita si scoala, cu varsta cuprinsa intre 4 – 10 ani, promovand valorile sportului si in mod special, ale tenisului in randul copiilor. Programul se adreseaza tuturor copiilor, dar mai ales copiilor cu posibilitati materiale limitate, oferindu-le oportunitatea de a invata regulile si tehnica sportului cu racheta si mingea.

Proiectul reprezinta o forma de initiere a copiilor in tenis, concretizandu-se in lectii de minitenis desfasurate pe terenuri de dimensiuni reduse, cu filee mobile, rachete de tip “Junior” si mingi de tenis speciale pentru copii. Lectiile se vor desfasura o data pe saptamana, in salile de sport ale scolilor implicate in proiect. Copiii vor beneficia in mod gratuit din partea organizatorilor, de echipamentele necesare desfasurarii lectiilor, potrivit varstei, conditiei fizice, abilitatilor si capacitatii de lucuru ale fiecarui copil.

Lectiile de minitenis se vor desfasura intr-un mod distractiv si atractiv pentru cei mici, prin exercitii fizice, jocuri si concursuri care sa le dezvolte spiritul competitional, dar si capacitatea de cooperare si joc in echipa.

Programul se desfasoara pe durata a doua module pe an, pe structura celor doua semestre scolare. La finalul fiecarui modul se desfasoara competitiile intrascolare de minitenis, pe grupe de varsta si in functie de nivelul de performanta atins de fiecare copil. La finalul anului se desfasoara competitia “Trofeul Minitenis Challange”, in cadrul caruia vor participa impreuna toti copiii implicati in proiect.

Pe parcursul lectiilor de minitenis, copiii vor invata atitudinea generala pe teren, loviturile specifice tenisului (lovitura de dreapta si lovitura de rever); asezarea la minge; jocul de picioare; serviciul; voleul (voleul de dreapta si de rever); jocul de tenis precum si numeroase alte exercitii fizice si specifice tenisului. Mai mult, in functie de abilitatile si performantele inregistrate, copiii cu merite deosebite vor fi orientati catre cluburile de tenis, pentru practicarea sportului de performanta si participarea la competitiile oficiale.

Pentru detalii suplimentare si pentru inscrieri, persoanele de contact sunt: Mihai Petre – 0721275170, mihaipetre@minitenis.ro si Emilia Topolica – 0724002186, emilia@minitenis.ro

Asociatia Minitenis Romania este o organizatie non-profit, constituita cu scopul promovarii tenisului in randul copiilor si initierii acestora in practicarea sportului cu racheta si mingea. Prin activitatile si actiunile demarate isi propune atragerea si implicarea copiilor in programe sportive adecvate aptitudinilor lor fizice si capacitatii lor de intelegere si participare; cultivarea in randul copiilor a obiceiului de a practica sportul in mod regulat, pentru  dezvoltarea unui corp armonios si sanatos.

ASOCIATIA MINITENIS ROMANIA / www.minitenis.ro / http://mnitenisromania.wordpress.com /