Mini echipamentele grele

Frontierele cunoscute azi care au aparut in fata utilajelor si echipamentelor grele sunt mobilitatea, portabilitatea si usurinta de utilizare ale acestora. Pentru aceasta si pentru consumatorul modern au fost create versiunile mini ale echipamentelor grele. Aceste versiuni mini ale echipamentelor grele pot fi utilizate acasa, in special pentru munca din spatele casei. Mini echipamentul a devenit popular datorita eficientei dovedite in realizarea sarcinilor propuse.

O varianta mini ale echipamentelor grele este mini-excavatorul care poarta denumirea si de “mic-mare sapator”. Acesta este folosit ca si oricare alt excavator standard, de mari dimensiuni, mai ales in sapaturi. Avantajul versiunii mini in ceea ce priveste sapatul este posibilitatea manevrarii spatiilor mai mici decat poate un excavator normal. Este format din trei domenii principale functionale: buldozer, bratul pivotant si zonele de atasamente functionale. Lama buldozerului poate fi folosita pentru munca buldozerului in general, inclusiv nivelare, umplere, clasificare si sapare. In mod similar, bratul pivotant este util pentru a sapat de-a lungul fundatiilor sau in jurul obstacolelor. Se poate, de asemenea, ciclul in spatii prea inguste pentru a roti cabina.

O alta varianta mini este mini-incarcatorul. Aceasta masina compacta vine cu dimensiuni suficient de mici pentru ca spatele sa i se potriveasca unui pick-up. Acest mini-incarcator este cunoscut datorita portabilitatii si versatilitatii sale. Mini-incarcatorul poate fi folosit pentru amenajari si constructii usoare. Acesta poate fi combinat cu diverse accesorii, cum ar fi atasamentul de crengi sau atasamentul rasnita de timbru, pentru o functionare eficienta. Aceste accesorii ajuta utilizatorii pentru a salva timp si deci a fi mai eficienti. In constructii, aceste incarcatoare pot fi folosite pentru a muta materialele grele in spatiile inguste sau inghesuite.

In ciuda denumirii de “mini”, nu trebuie uitat ca aceste masini sunt echipamente grele si trebuie tratate ca atare. Prin urmare, trebuie studiat manualul de utilizare si rutina pentru programul de intretinere, inainte de folosirea echipamentului.