Cinci metode pentru a-ti promova site-ul

Cinci metode pentru a-ti promova site-ul

Promovarea unui site a devenit esentiala pentru succesul unei afaceri. Information Overload este avantaj si provocare. Cum te descurci in avalansa digitala?

 

In ultimele doua decenii, internetul a crescut de la o simpla retea de pagini simple, pana la conceptul “Internetul Lucurilor”, iar in ceea ce priveste site-urile, acestea au devenit un element esential in promovarea unui business. Bineinteles, pe langa pagina de internet, pentru a avea succes in business, exista si alte elemente care fie faciliteaza legatura dintre firma si colaboratori, clienti, parteneri si angajati, sau ofera o piata de marketing online pentru produsele si serviciile oferite.

eficienta in primovare prin marketingul prin continut

Insa, inainte de a vorbi despre acestea, trebuie sa spunem ca nimic nu este posibil fara o promovare eficienta. Acum, apare si intrebarea “Cum stabilesti eficienta in promovare online?” (ROI).  O intrebare foarte buna, cu un raspuns format dintr-un singur cuvant: Profit. Insa pentru a ajunge la profit, trebuiesc urmariti cativa pasi dar si aplicarea unor metode cat mai eficiente.

Totul conteaza atunci cand vine vorba despre promovarea eficienta

O prima metoda pentru o promovare sanatoasa si eficienta este construirea unui site multi-platforma. Practic, vorbim de o inlesnire a accesarii paginii web de pe orice tip de device smart. Stim ca lumea informatiei este intr-o continua miscare, asadar, pagina dumneavoastra web ar trebui sa poate fi accesata atat de pe un calculator, cat si de pe o tableta sau un smartphone. Diferenta dintre acestea consta in modalitatea de afisare a paginii pe diferite tipuri de ecrane. Asadar, site-ul trebuie optimizat pentru toate tipurile de platforme (PC, Mac, Tablet, Smartphone indiferent de sistemul de operare).

Cine a adus felia de roi in promovarea online? ixpr.ro

O a doua metoda pentru o promovare online eficienta este utilizarea unui continut inteligent pliat pe nevoile cititorilor. Un vizitator al paginii dumneavoastra va fi incantat sa afle ca pe site va gasi atat produsele si serviciile pe care le cauta, dar si informatii utile si interesante despre domeniul de activitate a business-ului dumneavoastra. Asadar, daca aveti un magazin online pentru decoratiuni, articolele  si advertoriale SEO cu ponturi si idei de amenajare interioara sunt mai mult decat bine venite.

Ca si a treia metoda, spunem ca retelele de socializare sunt cei mai buni prieteni ai business-ului. Folositi toate mediile de socializare (Facebook, Google+, Linkedin, etc.) pentru a fi mai aproape de cei cu care interactionati. Retelele de socializare va vor ajuta sa aflati opinii dar si sa fiti sincronizati cu cererea.

Alege un continut atractiv si apeleaza la experti pentru a merge in directia buna

Pe locul patru ca si metoda includem productia video. Clipurile scurte de prezentare sau prin care sa anuntati diverse oferte, va vor ajuta foarte mult. Pe langa asta mai trebuie mentionat si faptul ca de multe ori, in cazul campaniilor scurte (oferte, reduceri, concursuri, etc.) clipurile video ofera un impact mult mai bun.

Desi este ultima in lista noastra, cea de-a  cincea metoda este la fel de importanta ca si celalalte. Apelati la experti. Stim ca de cele mai multe ori managerii merg pe un marketing realizat dupa principiul “In house” sau altfel spus, realizat de catre oamenii din firma. Nu spunem ca este o varianta gresita insa pentru cei ce doresc performanta reala si vizibila la nivel de profit, promovarea realizata de catre experti in urma unui plan de marketing si a unei strategii de promovare aduce cele mai bune rezultate.

 

Daca te-am convins, ne pot scrie la contact @ ixpr.ro. Trimitandu-ne mail, intelegi ca folosim datele de contact pentru a-ti raspunde si esti de acord cu acest aspect.