MEDIEREA FINANCIAR – BANCARA, O SOLUTIE PE TIMP DE CRIZA IN ESCALADAREA ESECULUI PERSONAL SI IN AFACERI

Intr-o era in care viteza de derulare a afacerilor rivalizeaza cu cea a sunetului, orice act sau fapta ce genereaza un litigiu, inseamna TIMP si mai ales BANI pierduti pentru dvs.!

* Oare cine mai are timp de irosit prin salile instantelor judecatoresti?
* Cui ii face bine “la imagine”, prezenta pe culoarele tribunalelor?
* Cine mai este dispus sa faca publice date importante despre propria afacere, in sedintele de audieri?
* Cine nu ar adopta o solutie mai rapida, mai simpla, mai eleganta si mult mai economica pentru a iesi din impas, atunci cand aceasta exista?

Raspuns:

Cine nu cunoaste cu adevarat beneficiile acestei strategii numita: ,,MEDIEREA FINANCIAR BANCARA”, o arma imbatabila ce nu trebuie sa lipseasca din arsenalul dvs. de lupta pentru succesul in afaceri si al esecului financiar personal!

Aflati exact ce presupune medierea financiar bancara, cui si la cine profita.

Invatati sa utilizati la maximum toate parghiile, instrumentele si institutiile specifice acestui tip de justitie pe timpul adancirii crizei economice si a scaderii drastice a veniturilor salariale si a profiturilor afacerii dvs.

Uniunea Mediatorilor Bancari este asociatia profesionala a mediatorilor autorizati in conditiile L 192/2006 privind medierea, specializata in medierea conflictelor dintre banci si clientii acestora, precum si a medierii conflictelor dintre societatile de leasing, asigurari si clientii lor.

Mediatorii autorizati, membri ai Uniunii Mediatorilor Bancari avand pregatirea necesara medierii conflictelor in domeniul financiar – bancar, fiind de profesie juristi si specialisti finante banci, precum si absolventi ai unor cursuri de pregatire suplimentara, in medierea conflictelor financiar – bancare, efectuate in tara si Comunitatea Europeana, va pot ajuta sa escaladati esecul.

Bancile, societatile de leasing, asigurari si clientii acestora, persoane fizice sau juridice au la indemana, solutionarea pe cale amiabila, nejudiciara, a conflictelor dintre ei, tinand cont de multiplele avantaje ale medierii, evidentiate de cateva decenii de aplicare in statele occidentale dezvoltate, pe care ii sfatuim sa consulte lista cu mediatorii autorizati, membrii ai Uniunii Mediatorilor Bancari, afisata pe site-ul uniunii, www.mediatorbancar.ro, sectiunea,,Membri UMB”.

In cazul in care, o persoana fizica sau juridica doreste declansarea unui proces de mediere cu o banca creditoare sau vice versa, avand in vedere faptul ca, centralele bancilor sunt concentrate in Bucuresti, cu exceptia Banci Transilvania care isi are sediul in Cluj, iar medierea litigiilor in toate cazurile se efectueaza prin centrala bancii, ii sfatuim sa contacteze telefonic, conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari la unul din numerele de telefon afisate pe site-ul uniunii, in sectiunea,,Contact”, pentru ai repartiza cererea la unul dintre membrii UMB.

Membrii Uniunii Mediatorilor Bancari, ofera servicii de medierea anumitor tipuri de conflicte care intervin intre banca si clienti: dobanzi calculate gresit, marirea nejustificata a dobanzilor ,,fixe” pe perioada derularii intregului contract, comisioane nejustificate, erori in procesarea tranzactiilor cu carduri, erori in procesarea tranzactiilor efectuate de clienti prin online banking, ori informatii incomplete sau neclare, operatiuni neautorizate in conturi, fraude bancare, inregistrari nejustificate ca rau platnic in cadrul Centralei Riscurilor Bancare(CRB) si Biroul de Credit, introducerea in contractele de credit a unor clauze abuzive, necomunicarea majorarii ratei dobanzii, modificarea clauzelor conventiei fara consultarea si acordul partilor contractante si neconsemnarea prin act aditional” semnat de ambele parti, prelucrarea cu intarziere a ordinelor de plata care aduc prejudicii clientilor.

De asemenea mediatorii autorizati, membri ai Uniunii Mediatorilor Bancari mai pot oferi servicii de medierea conflictelor intervenite intre clienti si banca, cum ar fi: neplata cu rea credinta de catre clientii debitori a datoriilor banesti ori de alta natura catre banca creditoare, plata repetata cu intarziere de catre clientii debitori peste data scadenta a datoriei, restabilirea situatiei anterioare declansarii procedurii insolventei de catre clientii debitori, refuzul platii nejusustificate din partea clientilor debitori bancii creditoare a dobanzilor si penalitatilor calculate legal, amenintarea, insultarea, calomnierea sau lovirea de catre clientii debitori a angajatilor bancilor creditoare, denigrarea bancilor in mass – media de catre clienti, depunerea de reclamatii nejustificate la ANPC si BNR in detrimentul bancilor etc.

Tot odata, membrii Uniunii Mediatorilor Bancari ofera servicii de mediere in cazul oricarui litigiu ivit cu ocazia derularii contractelor de leasing si asigurari.

Asiguram pe toti clientii nostrii, persoane fizice si persoane juridice ca, Uniunea Mediatorilor Bancari nu va precupeti nici un efort pentru ca mediatorii autorizati – membri ai Uniunii Mediatorilor Bancari, prin intermediul formelor de exercitare a profesiei, sa asigure servicii de mediere la standarde ridicate cu respectarea principiilor fundamentale ale medierii.

Uniunea Mediatorilor Bancari
Bucuresti, B-dul Chisinau Nr.8,Sectorul 2
Tel/Fax: 0216281218
Mobil:m 0744750036
www.mediatorbancar.ro