Medici români, urgenţă în străinătate!

Domeniul medical reprezintă, în momentul de faţă, unul dintre sectoarele de activitate în care se înregistrează un trafic important pe piaţa locurilor de muncă în străinătate adresate românilor. Personalul medical şi sanitar dispune de aproximativ 3.000 de locuri de muncă în domeniul medical, disponibile pe www.tjobs.ro.

Conform ultimului sondaj realizat de Tjobs.ro, portalul cu cele mai multe locuri de muncă în străinătate, şi interesul aplicanţilor pentru poziţiile din acest domeniu profesional este în creştere constantă.

De altfel, în topul căutărilor de domenii cu poziţii vacante, realizate de aplicanţii activi, locurile de muncă solicitate pentru categoria „personal medical şi sanitar” ocupă locul 5, dintr-un total de 33 de departamente propuse de portalul Tjobs.ro, în perioada 26.04-21.05.2010:

Top 10 domenii căutari - Tjobs.ro

Mai mult, numărul aplicanţilor care au aplicat la poziţiile din domeniul medical în primul semestru al anului 2010 s-a dublat, în comparaţie cu evoluţia de 36% înregistrată la finele semestrului doi din 2009. Creşterea numărului de aplicanţi pe departamentul „personal medical şi sanitar” este de 42,50% în perioada ianuarie – mai 2010.

Portalul Tjobs.ro propune pentru perioada imediat următoare 2.858 posturi vacante în domeniul medical. Recrutorii profesionişti caută:

  • Personal medical ÅŸi sanitar pe specializările:
    • Acupuntură, alzheimer, anatomopatologie, asistent medical, cardiologie, chirurgie, citologie, genicologie, geriatrie, histologie, infirmieră, medicină generală, neurologie, obstetrică, oncologie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, ÅŸi alte secÅ£ii;
  • Alte posturi disponibile:
    • Monitor studii clinice, reprezentant medical, farmacist.

Poziţiile active mai sus menţionate sunt disponibile în următoarele ţări:

Top ţări cu cele mai multe joburi în domeniul medical/sanitar - Tjobs.ro

Tjobs.ro, portalul cu cele mai multe locuri de muncă în străinătate, cumulează în prezent oferta a 485 recrutori profesionişti care propun aproape 16.000 de oferte de angajare în străinătate cu contract de muncă pentru săptămâna 24.05 – 01.06.2010.