MEDIATORII PREZENTI LA INTRUNIREA DIN 27AUG.2009 AVUTA CU PRESEDINTELE SI VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI DE MEDIERE POSIBIL VINOVATI DE COMITEREA MAI MULTOR INFRACTIUNI

https://i0.wp.com/www.verticalonline.ro/wp-content/uploads/2009/01/haita-de-lupi.gif?resize=160%2C99
La data de 27 aug.2009 ,reprezentantii unor asociatii ale mediatorilor au avut o intalnire cu D-na Anca Ciuca si Dl Ady Gavrila,mandatati din partea Comisiei permanente, in cladirea FORMENERG, sala 208, situata in bd. Gheorghe Sincai nr.4, sector 4, Bucuresti.

Pe ordinea de zi a intalnirii sau aflat urmatoarele subiecte:

1. Identificarea cailor legale de actiune pentru deblocarea situatiei create prin intarzierea unui raspuns al Ministrului Justitiei privind validarea membrilor alesi in 23 mai 2009.

2. Implicarea asociatiilor profesionale ale mediatorilor in construirea unui sistem de organizare teritoriala a activitatii Consiliului de mediere.

Intalnirea conform obiectivelor inscrise in anuntul postat pe site-ul Consiliului de mediere la data 26.08.2009, are un cadru statutar .

Consiliul de mediere fiind lipsit de capacitatea juridica de exercitiu se afla in imposibilitatea de a mai lua hotarari si cu atat mai mult organizarea de intalniri initiate din partea a doi mediatori,care nu mai au calitatea de Presedinte si Vicepresedinte ,intrucat organul de central de conducere a fost dizolvat de drept in data de 15 mai 2009 ca urmare a unei demisii a unui fost membru CdM.

Cei doi organizatori deveniti prin pierdera capacitatii de exercitiu a CdM,decat membrii ai Comisiei permanente,singurul organ secundar ramas in functiune al consiliului,au organizat aceasta adunare prin mandatul dat de catre Comisia permanenta

Conform  ROF Comisia permanenta are urmatoarele atributiuni:

Art. 20

a) duce la indeplinire hotararile Consiliului;
b) elaboreaza proiecte de strategii, planuri de activitati si de bugete de venituri si cheltuieli;
c) pregateste sedintele Consiliului si propune ordinea de zi;
d) analizeaza Raportul anual de venituri si cheltuieli si formuleaza propuneri pentru a fi discutate si adoptate de Consiliu;
e) elaboreaza proiecte de regulamente, metodologii, standarde si proceduri privind organizarea profesiei de mediator si le propune spre adoptare Consiliului;
f) formuleaza propuneri pentru completarea, modificarea sau, dupa caz, corelarea legislatiei privind medierea;
g) formuleaza propuneri pentru continutul tematic al Conferintei nationale anuale;
h) analizeaza cererile de autorizare a mediatorilor.

Dupa cum se observa,printre atributiile comisiei permanente, se regasesc prerogativele organizarii si de adunari sau intalniri ale mediatorilor.
In consecinta aceasta intalnire  nu a fost organizata cu depasirea cadrului legal.
Printre subiectele puse in discutie a fost si acela de „. Implicare a asociaţiilor profesionale ale mediatorilor în construirea unui sistem de organizare teritoriala a activităţii Consiliului de mediere!!!”

Prin sistem de organizare teritoriala a activităţii CM se înÅ£elege de fapt ceva  grav: crearea unui sistem de funcÅ£ii ÅŸi atribuÅ£ii ale CM, cu încălcarea legii, prin care să se conducă, coordoneze ÅŸi controleze asociaÅ£iile, transformandu-se CM într-o structură de conducere ca uniune naÅ£ională a acestor asociaÅ£ii, încălcându-se autonomia acestora ÅŸi neutralitatea CM!,subiect ramas la stadiu de discutie.

Unii dintre participantii la aceasta consfatuire au luat  hotararea cu depasirea cadrului legal, transmiterii MJLC a unei solicitari privind validarea celor propusi a forma viitorul Consiliul de mediere,erijandu-se in mandatari ai mediatorilor,adresa  se afla postata pe site-ul CdM constituind anexa la Anuntul din data de  14.09.2009,intitulat,,Rezultatul intalnirilor organizate in 27 august si 5 septembrie 2009.

In urma verificarilor efectuate in cadrul asociatiilor pe care acestia  declara ca le reprezinta si informatiilor primite de la membrii acestor asociatii a rezultat faptul ca persoanele respective nu au primit niciun fel de mandat autentic de reprezentare din partea mediatorilor asociatiilor respective si nici nu au avut loc intalniri ale asociatiilor respective in care sa se ia astfel de hotarari de dare de mandat cuprinse  in continutul vreunui Proces verbal incheiat ca urmare a adunarii generale a asociatiilor de participare si reprezentare la consfatuirea din 27.09.2009 si cu atat mai mult sa se solicite in numele lor ,prin adresa,MJLC,validarea unor mediatori propusi pentru a constitui viitorul consiliu de mediere.

Avandu-se in vedere caracterul ilicit al hotararii, fara niciun suport juridic si erijarea unor mediatori in reprezentanti fara mandat dat in forma autentica sau hotarare a adunarii generale a asociatiilor mediatorilor precum si scopul mentinerii in continuare in blocaj al CdM,pe numele mediatorilor participanti la consfatuirea din 27.aug.2009,pot fi inaintate sesizari la Parchetul competent,prin care se pot solicita efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice,instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, inducerea in eroare a unui organ sau autoritati publice  prin fals si uz de fals, inselaciune si  asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Personele care pot  face obiectul sesizarii sunt:

-Presedintele Asociatiei Mediatorilor Profesionisti din Romania,Popoviciu Daniela;

-Presedintele Asociatiei CM Pitesti,Zoana Maria Gabriela;

-Presedintele Asociatiei CM profesionisti Bucuresti ,Gagu Camelia;

-Presedintele CM valcea,Dumitru Ghita;

-Centrul de Facilitare si Negociere Iasi,Vieru Daniel

-Presedintele CM Olt,Constantin Scarlat;

-Vice presedintele CM Galati,Maricel Constandache;

-Presedintele Camerei Mediatorilor Iasi,Coste Stefan;

-Vicepresedintele AM Bucuresti,Ionescu Nicoleta;

-Presedintele CM Braila,Aurelian Antonio Iordan;

-Presedintele CM Gorj,Gabi Rosca;

-Presedintele AMPASC Galati Ana Calin;

-Presedintele CM Cluj ,Mirel Ionescu

Printre semnatarii adresei se afla si dl. Ady Gavrila,Director General al ACM Craiova,care detine mandat de reprezentare si semnare a adresei din partea adunarii generale a asociatiei CM Craiova precum si din partea Comisiei permanente.

Deasemenea D-na Anca Elisabeta Ciuca,participanta la intalnire,detine mandat din partea Comisiei permanente,lucru rezultat din verificari,fapt pentru care acestia din urma nu pot face obiectul sesizarii intrucat in ceia ce ii privesc nu subzista savarsirea din partea acestora a vreunei infractiuni,fiindu-le respectat dreptul la intrunire coroborat cu obiectivele declarate care au caracter licit.