Masuri de siguranta pe trotineta pentru copii

Atunci cand vine vorba despre mersul pe trotineta, parintii sunt cei care trebuie sa ii invete pe ceu mici masurile elementare de siguranta. In acest fel, plimbarea va fi doar motiv de distractie, nu si de suparari.

Este normal ca parintii sa se ingrijoreze cu privire la acest aspect si sa se asigure in acelasi timp ca cel mic va invata sa mearga pe trotineta copii in deplina siguranta. In plus, regulile aplicate acum vor fi pastrate copil si atunci cand va creste mai mare si va putea circula fara probleme si pe drumuri mai aglomerate, prin oras sau nu.

Asadar, atunci cand vine vorba de siguranta pe trotineta a copiilor, trebuie avute in vedere doua mari aspecte:

1. Ce sa poarte copilul pentru a merge in siguranata cu trotineta;
2. Ce reguli de circulatie si nu numai trebuie sa invete pentru a fi ferit de accidente.

1. Echipamentul de protectie

Fara niciun fel de abateri, atunci cand incepe sa mearga pe trotineta, copilul trebuie sa fie dotat cu urmatoarele echipamente de siguranta:

Casca

Nu te ajuta al evitarea accidentelor, ci la protejarea capului daca un accident va avea loc. Purtarea castii nu este optionala si nu se negociaza. Invata-l pe cel mic din timp aceasta regula pentru a nu avea motive de razvratire mai tarziu.

Manusi

Manusile speciale ii vor proteja palmele celui mic in cazul unei cazaturi. Caci atunci cand se va dezechilibra instinctul il va indemna sa puna palmele jos, pentru a proteja alte parti alte corpului.

2. Reguli de siguranta

Atunci cand vine vorba de regulile de siguranta pe care copilul trebuie sa le respecte pentru a evita accidentele, acestea sunt la fel de importante ca si echipamentul amintit mai sus.

Iata, deci, care sunt principalele reguli pe care trebuie sa i le explici celui mic:

– Nu cobori de pe trotineta pentru a te juca in strada;
– Nu merge pe trotineta pe o strada aglomerata;
– Asigura-te inainte sa traversezi o strada. Uita-te in stanga si in dreapta pentru a te asigura ca nu vine nicio masina;
– Nu te lua dupa anturaj, foloseste propriul creier. Daca un prieten face ceva ce ar putea fi periculos, nu il urma. Fa ce e bine pentru tine si atrage-i atentia si acestuia ca greseste. Mersul pe trotineta nu e pentru teribilisti;
– Nu lua mainile de pe coarne;
– Foloseste elemente reflectorizante;
– Nu te indeparta prea mult de casa;
– Respecta regulile de circulatie.

Acestea fiind spuse, daca invatati si aplicati de timpuriu toate regulile de mai sus, va veti putea bucura mereu de plimbari relaxate, lipsite de griji. Stiind ca cel mic cunoaste si aplica toate regulile de siguranta, nu vei sta tot timpul cu ochii pe el si te vei putea bucura si tu de plimbare.