Măsuri de siguranță pe bicicletă pentru copii

Cele mai multe persoane interesate de măsurile de siguranță pentru copii atunci când vine vorba de mersul pe bicicletă sunt, evident, părinții.

Este normal ca părinții să se îngrijoreze cu privire la acest aspect și să se asigure în același timp că cel mic va învăța să meargă pe bicicletă în deplină siguranță. În plus, regulile aplicate acum vor fi păstrate copil și atunci când va crește mai mare și va putea circula fără probleme și pe drumuri mai aglomerate, prin oraș sau nu.

Biciclete copii

Așadar, atunci când vine vorba de siguranța pe bicicletă a copiilor, trebuie avute în vedere două mari aspecte:

1. Ce să poarte copilul pentru a merge în siguranață cu bicicleta;

2. Ce reguli de circulație și nu numai trebuie să învețe pentru a fi ferit de accidente.

1. Echipamentul de protecție

Fără niciun fel de abateri, atunci când începe să meargă pe bicicletă, copilul trebuie să fie dotat cu următoarele echipamente de siguranță:

Casca

Nu te ajută al evitarea accidentelor, ci la protejarea capului celui mic dacă un accident va avea loc. Purtarea căștii nu este opțională și nu se negociază. Învață-l pe cel mic din timp această regulă pentru a nu avea motive de răzvrătire mai târziu.

Mănuși

Mănușile speciale de bicicletă îi vor proteja palmele celui mic în cazul unei căzături. Căci atunci când se va dezechilibra instinctul îl va îndemna să pună palmele jos, pentru a proteja alte părți alte corpului.

Roți ajutătoare

Un alt element de siguranță ce nu trebuie să lipsească la primele lecții de mers pe bicicletă. Acestea se vor da jos doar în momentul în care cel mic pare pregătit pentru o nouă provocare și este capabil să înțeleagă mecanismul de mers pe bicicletă: cum ssă ții direcția, cum să iei virajele, cum să frânezi, etc., dar mai ales cum să îți menții echilibrul pe două roți.

Nu aruncați roțile ajutătoare până când cel mic nu va învăța să meargă foarte bine pe două roți. Este posibil să își piardă încrederea (mai ales dacă a suferit câteva căzături zdravene) și să le ceară înapoi.

2. Reguli de siguranță

Atunci când vine vorba de regulile de siguranță pe care copilul trebuie să le respecte pentru a evita accidentele, acestea sunt la fel de importante ca și echipamentul amintit mai sus.

Iată, deci, care sunt principalele reguli:

– Nu coborî de pe bicicletă pentru a te juca în stradă;

– Nu mergi pe bicicletă pe o stradă aglomerată;

– Asigură-te înainte să traversezi o stradă. Uită-te în stânga È™i în dreapta pentru a te asigura că nu vine nicio maÈ™ină;

– Nu te lua după anturaj, foloseÈ™te propriul creier. Dacă un prieten face ceva ce ar putea fi periculos, nu îl urma. Fă ce e bine pentru tine È™i atrage-i atenÈ›ia È™i acestuia că greÈ™eÈ™te. Mersul pe bicicletă nu e pentru teribiliÈ™ti;

РNu lua m̢inile de pe coarne;

– FoloseÈ™te elemente reflectorizante;

– Nu te îndepărta prea mult de casă;

– Respectă regulile de circulaÈ›ie.