Mare Nostrum prezintă rezultatele finale ale proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”

Mare Nostrum a organizat întâlnirea de lucru pentru prezentarea rezultatelor finale ale proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”(CONSDELFIROM). Evenimentul a avut loc pe data de 21.03.2012, în sala de conferinţe a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Tulcea.

În cadrul întâlnirii de lucru s-au prezentat rezultatele prin care proiectul a fost implementat cu succes şi s-a discutat despre continuarea activităţilor de ocrotire şi monitorizare a delfinilor din Marea Neagă: „Proiectul va fi continuat prin activităti de colectare de date referitoare la eşuări şi capturi accidentale ale delfinilor, prin foto-identificare, realizarea de training-uri de specialitate dedicate atât partenerilor proiectului, cât şi voluntarilor Mare Nostrum. Vom continua campania de conştientizare şi informare a populaţiei şi a turiştilor, se va menţine linia de telefon Telverde, iar pagina web www.delfini.ro, va fi in continuare actualizată”,  a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Au mai fost abordate teme legate de starea curentă a biodiversităţii marine din zona sit – ului ROSCI0066, de impactul pescăriilor asupra populaţiei de delfini din sectorul românesc al Mării Negre, de protecţia delfinilor din zona marină de competenţă naţională a României, precum şi de implicare a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura, filiala regională Constanţa şi a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, în conservarea delfinilor din Marea Neagră.

La eveniment au participat reprezentaţi ai: Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa, Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Constanţa, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa,  Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării Tulcea.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional de Mediu, Axa Prioritară 4, cu o valoare totală de 669.930,17 lei.