Mare Nostrum demarează campania “CELE 7 GRÄ‚DINI ALE CONSTANÅ¢EI”

Cu ocazia Zilei Pământului, sărbătorită în fiecare an la data de 22 aprilie, ONG Mare Nostrum demarează campania „Cele 7 grădini ale Constanţei”.  Cele mai frumoase şapte grădini din oraş vor fi premiate, în dorinţa multiplicării acestor exemple şi în rândul celorlalţi cetăţeni.

Astfel, voluntarii Mare Nostrum vor identifica, în perioada 28 martie–15 aprilie, cele mai frumoase grădini din toate cartierele Constanţei. Aceştia vor ţine cont în special de aspectul estetic, dar şi de numărul şi diversitatea speciilor de plante / arbuşti din grădină. De asemenea, oricine doreşte să înscrie propria grădină în concurs, poate face acest lucru, în perioada menţionată, prin solicitarea unei fişe de înscriere la adresa de e-mail event@marenostrum.ro.

„Ne dorim ca prin această mini–campanie să îi determinăm pe constănţeni să fie mai conştienţi de faptul ca spaţiile verzi sunt destul de puţine în Constanţa. Este foarte important ca ei să realizeze că fiecare grădină, din apropierea unei locuinţe, poate fi transformată într-o adevărată oază citadină. Aşadar, până pe data de 15 aprilie vor avea loc înscrierile, urmând ca între 18 şi 19 aprilie să aibă loc jurizarea, pe baza fişelor de înscriere, dar şi a unor fotografii reprezentative ale fiecărei grădini. În data de 20 aprilie vor fi anunţaţi câştigătorii, iar cele mai frumoase 7 grădini, însoţite de o fotografie şi o descriere a acestora, vor fi prezentate publicului larg”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte.

Scopul evenimentului este de a recompensa şi de a motiva comunitatea locală în adoptarea unui comportament mai responsabil faţă de natură şi în dezvoltarea interesului pentru amenajarea spaţiului verde din imediata apropiere a locuinţei fiecăruia.

Partener media: Radio Constanţa