Mare Nostrum continuă şi în anul 2012 acţiunile destinate conservării delfinilor din Marea Neagră

In anul 2012, proiectul „Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră” are ca finanţator OMV Petrom. Prin derularea acestui proiect, ONG Mare Nostrum îşi va putea continua acţiunile de monitorizare, ocrotire şi salvare a delfinilor din Marea Neagră.

Activităţile de monitorizare vor avea loc atât pe uscat cât şi pe mare, concretizându-se în identificarea delfinilor eşuaţi pe litoralul românesc, menţinerea sub observaţie a pescăriilor pentru identificarea capturilor accidentale, observări ale grupurilor de delfini, precum şi montări de dispozitive acustice de îndepărtare a delfinilor de plasele de pescuit.
Dintre rezultatele obţinute în urma activităţilor de proiect desfăşurate în perioada 2010-2011, Mare Nostrum a înregistrat un număr de 134 de delfini eşuaţi şi a unui număr de 50 de delfini prinşi în plasele pescarilor. Atât datele obţinute până în prezent, cât şi cele ce vor fi încadrate în noul proiect ce se va desfăşura de-a lungul anului 2012, vor fi incluse la nivel internaţional în baza de date ACCOBAMS (Acordul pentru Protejarea Cetaceelor din Marea Neagră, Marea Mediterana şi a Zonei Contigue a Oceanului Atlantic), respectiv OBIS-SEAMAP, Explore Marine Megavertabrates (www.seamap.env.duke.edu).
ONG Mare Nostrum doreşte să atragă atenţia asupra faptului că în fiecare an, zeci de delfini îsi găsesc sfârşitul „prinşi în plasele de pescuit sau eşuaţi pe mal, iar datoria noastră a tuturor este să prevenim acest lucru, să-i salvăm şi să-i ocrotim, motiv pentru care suntem deschişi tuturor celor care doresc să ne susţină financiar sau voluntar în îndeplinirea scopului şi misiunii noastre” ne declara Marian Paiu, coordonator al proiectului „Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră”.
Tot pe această cale, ONG Mare Nostrum aminteşte susţinerea OMV Petrom pentru acest proiect şi ne informează că numărul de telefon gratuit 0800 800 078 este în continuare disponibil pentru toţi cei care deţin informaţii despre prezenţa sau eşuarea delfinilor în zona costieră a litoralului românesc.