Marcile premium Audi, BMW si Mercedes au inregistrat scaderi ale preturilor pe piata auto second hand

Nivelul mediu al preturilor marcilor premium Audi, BMW si Mercedes a inregistrat o diminuare pe piata auto second hand din Romania la inceputul acestui an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Media preturilor cerute pentru un Audi second hand a inregistrat la inceputul acestui an o diminuare de 13% intr-un timp foarte scurt, pornind de la o valoare de 9.613 Euro in luna ianuarie si ajungand in luna februarie la valoarea de 8.399 Euro, conform AutoIndex.

Pretul mediu al autovehiculelor BMW a scazut cu 7 procente, de la 8.290 Euro in luna ianuarie, la 7.555 Euro in luna februarie. In cazul marcii Mercedes, nivelul mediu al preturilor a inregistrat o diminuare de 9%.

BMW este liderul tranzactiilor in segmentul marcilor premium pe piata auto second hand in mediul online romanesc, cu un numar de peste 3.600 autovehicule BMW scoase la vanzare pe Auto.ro in ultima luna.

Per total, nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din Romania a inregistrat in luna februarie o diminuare de 5% fata de valoarea inregistrata in ianuarie anul acesta, ajungand la aproximativ 4.700 Euro, conform AutoIndex.

“Diminuarea preturilor se datoreaza atat tergiversarilor legate de noua taxa auto cat si de amanarea cu un an a punerii  in aplicare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de 2007. Asa cum estimam si la inceputul anului, proprietarii au inceput sa-si scoata la vanzare autovehiculele intr-un numar ridicat, justificandu-se astfel influenta asupra reducerii preturilor acestor marci”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

AutoIndex, cel mai precis instrument de masurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din Romania si are drept punct de pornire anunturile de vanzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizeaza informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numarul total de anunturi si evolutia acestuia in timp.