Marca de încredere Trustpilot pentru companiile online este oficial recunoscută de către Centrul European al Consumatorilor din România, ECC România.

“Marca de încredere Trustpilot oferă consumatorilor posibilitatea de a verifica comportamentul pe piaţă al magazinelor online participante la acest program, permiţând cumpărătorilor să aleagă în cunoştinţă de cauză şi în funcţie de gradul de respectare a drepturilor acestora de către operatorii economici. Totodată, poate duce la creşterea consumatorilor români în comerţul online şi permite accesul acestora cu încredere la ofertele de pe Piaţa Unică Internă,” conchide Răzvan Resmeriţă, director ECC Romania.
Ecommerce îşi păstrează fară îndoiala ritmul de creştere, cu un volum de vânzări superior al celui de anul trecut cu 68%. (sursa underclick.ro) Pentru a contribui activ la cresterea comertului electronic, oferind utilizatorilor online unul dintre argumentele primordiale in stimularea increderii in comertul online, este necesara adoptarea unei marci de incredere.
Marca de incredere Trustpilot, oferita de firma daneza Trustpilot Aps este singura marca de acest gen pe piata romaneasca, si este in momentul de fata oficial recunoscuta de Centrul European al Consumatorilor din Romania.
Marca de incredere poate fi adoptata de toate magazinele online cat si site-uri de prezentare ale produselor si reflecta in mod direct opinia consumatorilor. Prin folosirea marcii de incredere magazinele online responsabile accepta analiza magazinului din punctul de vedere al clientului. Astfel magazinele cu simt de raspundere care ofera un serviciu de calitate vor fi recunoscute si promovate si in acelasi timp vor exista consecinte pentru magazinele care nu respecta standardele impuse de lege.
Contact: Andra Chiriac
Tel: (+45) 69 91 12 82
Email: andra@trustpilot.dk

Trustpilot ofera deasemeni un sistem de marketing alternativ prin colaborarea sa cu Facebook. Astfel cumparatorii care evalueaza o companie au posibilitatea de a afisa aceasta evaluare pe portalul Facebook. Un utilizator al acestui portal social are in medie 150 de cunostinte, la ora actuala in Romania existand peste 250.000 de utilizatori activi.