Manastirea de la Prislop, un loc de pelerinaj deosebit de frumos

Manastirea de la Prislop se afla situata in “Tara Hategului” din judetul Hunedoara si reprezinta un monument istoric. Daca in trecut era doar un lacas sfant, pe parcursul anilor s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, devenind ulterior o manastire ce gazduia o comunitate de calugarite. In 1948 parintele Arsenie Boca devine staretul manastirii, iar in 1976 lacasul devine o manastire de maici.

In ultimii ani, manastirea a devenit din ce in ce mai mediatizata, fiind plina de oameni in fiecare an, indiferent de sezon. Cozile sunt interminabile la mormantul sfantului Arsenie Boca care este inmormantat in curtea manastirii si se intind pe intreaga poienita din cadrul acesteia.

La manastirea de la Prislop te poti duce cu incredere si speranta. Daca nu ai inima deschisa si esti reticent, te poti documenta pe internet, insa tinutul este unul frumos, in special primavara si merita vizitat. Multe persoane se duc din curiozitate si pentru a descoperi si a vedea cum arata intreaga poiana dupa atatia ani. Lacasul are o istorie lunga in spate si pentru ca apare des in centrul atentiei, este un loc plin de pelerinaje. Nu mai este un loc in care te poti inchina si te poti ruga in liniste. Poti veni sa vizitezi poienita si monumental istoric, poti aprinde o lumanare si te poti ruga, poti asculta slujbele tinute de preotii actuali si asculta diverse povestiri.

Multe voci spun ca au pasit pe taramul sfant si s-au rugat, iar toate dorintele li s-au indeplinit, insa exista si persoane care nu au venit sa ceara nimic, au venit doar sa se inchine si sa se roage pentru sanatate. Indiferent de scopul pe care il ai atunci cand pornesti spre manastirea de la Prislop, trebuie sa ai incredere si speranta. De altfel, sunt mii de oameni care se intorc in acest lacas.