Magia naturala- De Occulta Philosophia (I) inaugureaza trilogia Filosofia Oculta la Editura Herald

Magia naturala-Filosofia Oculta (I) reprezinta primul volum al celebrei trilogii a lui Cornelius Agrippa von Nettesheim, ce urmeaza sa apara la Editura Herald in cadrul colectiei Quinta Essentia.

De Occulta Philosophia reprezinta o insemnata contributie la reflectia filosofica din Renastere asupra magiei si a relatiei acesteia cu religia. Agrippa se situeaza in continuitatea magiei „naturale” a lui Ficino si Pico, insa largeste ideile pe care le-a gasit in vastele sale surse pentru a elabora o conceptie despre ocult mult mai cuprinzatoare. Este motivul pentru care opera sa a ajuns sa fie unanim recunoscuta drept cea mai importanta realizare din istoria ocultismului occidental.

Filosofia Oculta este structurata in trei parti, fiind o oglinda a Universului, pe care Agrippa si-a propus sa-l infatiseze in cele mai mici detalii. Astfel, cele trei straturi ale sale: elementalul, cerescul si intelectualul, corespunzatoare celor trei volume din Filosofia Oculta sugereaza ascensiunea gradata spre ultima Lume, prin intelegerea si armonizarea continua a elementelor fiecarei lumi in parte. Magia naturala-Filosofia Oculta (I) reprezinta prima fateta a Universului si poarta de acces catre straturile superioare. In acest prim volum care prezinta in chip minutios elementele naturale si structura lor, ingerii si daimonii, care populeaza universul precum si influentele planetelor asupra vietii umane, Agrippa ne introduce in misterele naturii familiarizandu-ne treptat cu ele si demonstrand astfel ca frica omului de necunoscut provine din neintelegere.

Intreaga sa opera reprezinta o sinteza remarcabila a acelor invataturi pe care le regasim in carti ce se bucura de o inalta pretuire cum sunt cele scrise de Platon, Porfir, Proclos, Synesius, Ammonius, Psellos, Albert cel Mare si altii, surse pe care Agrippa le dezvolta si le investeste cu intelesuri noi elaborand astfel o conceptie despre ocult mult mai cuprinzatoare.

Catalina Gaidau
PR Executive
Editura Herald

Tel: 021.319 40 60, 021.319 40 61
Fax: 021.319 40 59, 021.319 40 60
Mob: 0743.050.507, 0744.888.388
E-mail: office@edituraherald.ro
Website: www.edituraherald.ro