Magazinele de piese auto mizeaza pe componente noi

Piata pieselor auto din Romania este estimatata la o valoare de aproximativ un miliard de euro in urma datelor stranse de la magazinele de piese auto de catre Reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Piese Auto din Romania. ADPAR considera ca si in acest an si in urmatorul, componentele noi vor fi destul e tranzactionate in magazinele de piese auto, ca urmare a iesirii din garantie au unor vehicule achizitionate inainte sau in perioada de inceput de criza financiara. 

Magazine piese auto: se cauta piese noi

Trendul pietii este similar celui din 2013,m cand au inceput sa iasa din garantie autoturisme achizitionate in perioada 2007-2008. Investitia facuta de persoanele fizice si juridice din Romania in aceste masini recomanda folosirea unor piese de schimb noi la intretinerea lor, fapt ce duce si la o vanzare crescuta  a acestora in magazinele de piese auto din tara.

Practic, pana in 2010, an de varf al crizei economice, ritmul de vanzare al autoturismelor noi a fost unul destul de ridicat, conform datelor oferite de dealerii auto. Astfel, in 2014 si 2015, se vor cauta in magazinele de piese auto componente noi de schimb pentru masinile care ies din garantie in aceasta perioada.

Magazine de piese auto: sunt avantajati distribuitorii independenti

Spre deosebire de perioada de garantie, in care  autoturismul era dus pentru revizii si intretinere in service-urile detinute dedealeri, acum atentia proprietarilor de masini cu o vecime de 5-6 ani se va indrepta spre magazinele de piese auto ale distribuitorilor independenti.

Acestia au preturi mult mai bune comparativ cu cele existente in depozitele si magazinele dealerilor de piese auto, fapt ce duce la o vanzare crescuta a componentelor de schimb noi in magazinele distribuitorilor independenti. 

Magazine de piese auto: informeaza-te din timp 

ADPAR a anuntat constituirea unei baze de date puse la dispozitia publicului larg pe site-ul asociatiei care va cuprinde o lista a pieselor auto de origine si echivalente existente in stocurile magazinelor de piese auto ale membrilor ADPAR.

Nu strica sa te informezi din timp cu privire la calitatea si pretul unei componente auto inainte de a-ti vizita un magazin de piese auto sau de incepe o prospectare si cateva cautari si pe niste magazine online dedicate pieselor auto.