Luptăm împotriva cancerului pulmonar de Ziua Mondială fără Tutun

București, 31 mai 2016: Cu ocazia Zilei Internaționale fără Tutun, sărbătorită pe 31 mai, MediHelp România (www.medihelp.ro), parte a MediHelp Internațional, lider pe piața asigurărilor private de sănătate, în Europa Centrală și de Est, dorește să atragă atenția asupra luptei împotriva cancerului – în special a cancerului pulmonar, bronșic si traheal.

Potrivit unui studiu al GFK, în România cea mai mare incidență o are cancerul pulmonar – 7 din 10 pacienți români se aflau în stagiul 4 al bolii când au fost diagnosticați.

De asemenea, cifrele celui mai recent studiu Eurobarometru arată că 27% dintre români fumează regulat (33% dintre bărbați și 22% dintre femei), procent în scădere cu 3% față de anul 2012 și aflat puțin peste media europeană de 26%.

“În ceea ce privește costurile pentru tratamentul cancerului pulmonar, acestea variază în medie de la 20.000 de euro până la 500.000 euro. În general, costurile pentru tratarea cancerului pot ruina o familie din punct de vedere financiar. Este o problemă îngrijorătoare în domeniul sănătății la nivel global, iar noi, cei din sectorul privat, dacă ne unim forțele avem posibilitatea de a încetini și, în cele din urmă, stopa rata mortalității cauzată de boli oncologice. Cancerul pulmonar poate fi prevenit cel mai ușor: prin reducerea consumului de alcool și tutun, prin expunerea la un număr mai redus de cancerigene și prin promovarea unui stil de viață sănătos”, declară Zahal Levy, Președinte MediHelp International.

Noile Planuri InternaÈ›ionale MediHelp (în parteneriat cu Generali) lansate pe piaÈ›a din România (Blue, Azure, Cobalt, Admiral, Royal), acoperă integral tratamentul pentru cancer – spitalizarea, radioterapia, chimioterpaia È™i alte consultaÈ›ii asociate, medicamente È™i analize.

Potrivit Congresului European al Societății pentru Medicină Oncologică din Viena (2012), în Europa, cancerul pulmonar are cel mai mare impact economic, cu un total de 19 miliarde de euro, dintre care 10 miliarde de euro pentru pacienți care mor înainte de finalizarea tratamentului.

###

MediHelp Internaţional este liderul pe piața asigurărilor internaționale de sănătate din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent în România, Ungaria și Bulgaria de peste 15 ani și urmând să se extindă în alte state din regiune. Planurile de asigurare medicală internațională MediHelp oferă acces la o rețea de peste 425,000 de clinici medicale din lume, oferă servicii medicale (intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată, tratament dentar, tratament pentru cancer, transplant de organe, transplant de măduvă osoasă) și include opțiuni de acoperire intenațională de până la 3.000.000 euro. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro