Lucruri importante de stiut despre peretii mulati

O firma precum Terratest va va pune la dispozitie optiunea de a va orienta catre niste pereti mulati pentru proiectele pe care le veti derula. Peretii mulati sunt niste elemente verticale de beton armat, acestia executandu-se in tronsoane de pana la 7 metri lungime. Acesti pereti ingropati se pot executa avand diverse grosimi cuprinse intre 0.40 si 1.50 de metri adancime, pana la 70 de metri. 

Lucruri de stiut

Trebuie sa stiti ca acesti pereti mulati ofeera o solutie de sprijinire pentru excavatiile adanci, dar si dificile din zonele urbane. Ei sunt solutia cea mai buna in cazul in care apa subterana creaza diverse probleme. Procedura de executie a acestor pereti se face prin utilizarea cupelor mecanice grele pe cablu cu greutati cuprinse intre 5 si 23 de tone. Deschiderile acestora sunt cuprinse intre 2.60 si 4.20 de metri.

In ceea ce priveste executia unor panouri de pereti mulati cu cupa mecanica pe cablu, se realizeaza pana la adancimea dorita, folosindu-se de suspensiile bentonice. Se foloseste astfel acest fluid de foraj, el avand o densitate variabila. Principala componenta a acestui fluid de foraj este betonita, aceasta permitand ca excavatiile sa fie finallizate cu o precizie cat mai mare. Acest lucru va permite sa nu apara eventuale surpari ale terenului din jur, de aceea lucrarea va fi una de precizie si de calitate. Bentonita se va introduce in excavatie cu ajutorul pompelor de rezervoare amplasate in apropierea sa. 

Alte aspecte

Imediat ce s-a realizat excavatia unui panou de perete mulat, se va introduce carcasa de armatura prevazuta in planurile proiectului, urmand a se introduce in final betonul. Se vor utiliza turnare palnie, dar si tuburi de betonare, prin metoda Contractor, astfel incat sa se duca la capat acest proiect. Betonarea este realizata folosindu-se echipamentul de foraj, dar si alte exchipamente auxiliare. Lucrarile in ceea ce privesc urmatorul element pot incepe imediat ce se termina panoul curent. Toate aceste etape sunt repetate succesiv pe tot perimetrul, pana cand are loc finalizarea peretelui mulat. 

Acesti pereti mulati sunt elemente folosite in diverse proiecte si anume structuri portante, pereti structurali mulati sau temporari precum sunt zidurile de sprijin. Ele reprezinta o solutie de avut in vedere pentru diversele probleme ce pot aparea in cazul executiei diferitelor tipuri de structuri. Subterane cum ar fi subsolurile, parcarile subterane, precum si magistralele de metrou. 

Alegand Terratest veti lua o decizie foarte buna, aceasta firrma fiind recunoscuta ca una care ofera niste servicii de o calitate cat mai buna. Veti vedea ca veti putea realiza niste pereti mulati de cea mai buna calitate optand pentru aceasta. Trench Cutter este un sistem de foraj cu o circulatie inversa, acest sistem fiind compus dintr-u ncadru masiv, de otel, alaturi de doua roti dintate, ele fiind prinse la capatul inferior. Rotile acestea se invart in directii opuse, in jurul axelor orizontale, ele fiind folosite pentru a sparge terenul sub cutitele rotilor. Amestecul rezultat din bentonitya si bucati de teren dislocate, este pompat de catre tronsonul din perete si mulat intr-o instalatie complexa.