Live surgery în chirurgia estetică din România.Intervenţie de corectare a asimetriei mamare realizată cu succes în cadrul Cursului de Augmentare Mamară

Tânără, 20 de ani. Diagnostic: scolioză descoperită recent cu asimetrie accentuată a sânilor. Soluţia pentru recâştigarea încrederii de sine: implanturi mamare.

Un bust bine proporționat reprezintă cu certitudine un semn al frumuseții și al feminității. Cel mai mic defect se poate transforma în cel mai mare complex al unei femei. Este cunoscută funcţionalitatea implanturilor mamare în mărirea bustului, dar la fel de bine acestea sunt utilizate şi în cadrul intervenţiilor de corectare a asimetriei mamare.

Operaţia  de augmentare mamară a pacientei de 20 de ani s-a desfăşurat în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi a fost transmisă live în cadrul Cursului de Augmentare Mamară organizat de Asociaţia Chirurgilor Plastici din România şi susţinut de Allergan.

Echipă operatorie a fost formată din dr. Federico Mayo, medic primar chirurgie plastică, conf.univ.dr. Nicolae Antohi, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă şi Dr. Călin Ciontu, medic primar ATI. Medicii au corectat asimetria sânilor prin folosirea a două implanturi de mărimi diferite din gama Premium Natrelle anatomice, marca Allergan.

Conf.univ.dr. Nicolae Antohi a evidenţiat faptul că pentru a finaliza cu succes acest tip de intervenţii este foarte importantă calitatea implantului mamar. „Acesta trebuie să fie unul de calitate, care să permită chirurgului ajustări fine, determinate de înălţimea, lăţimea şi proiecţia implantului. Forma şi dimensiunea implanturilor trebuie să fie adaptate în funcţie de mărimea sânilor pacientei, de aspectul şi constituţia sa” a precizat conf.univ.dr.Nicolae Antohi.

 

Cursul de Augmentare Mamară s-a bucurat de prezenţa a peste 120 de medici chirurgi plasticieni. Scopul evenimentului a fost unul de informare cu privire la diferite tehnici chirurgicale şi de prezentare a unor cazuri clinice atipice de augmentare mamară.

Evenimentul a fost deschis de către prof.univ.dr. Ioan Lascăr, Preşedintele de Onoare al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România şi prof.univ.dr. Ioan Florescu, preşedintele Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România.

Invitatul special al manifesării, dr.Federico Mayo a dezbătut împreună cu chirurgii plasticieni români teme legate de asimetriile în cazurile de sân tubular şi despre cazurile de mastopexie rezolvate cu ajutorul implanturilor cu proiecţie înaltă. Un alt punct important discutat în cadrul evenimentului a fost legat de cerinţele pacienţilor şi posibilităţile tehnice actuale în cazurile de augmentarea mamară, precum şi de importanţa planningului preoperator.

Dr.Federico Mayo este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plasticieni la nivel mondial. Specialist in chirurgie plastică, estetică şi reparatorie, dr.Federico Mayo este membru al Societăţii Internaţionale de Chirurgie Plastică şi conduce în prezent o echipă de peste 20 de reputaţi medici în cadrul Institutului de Chirurgie Plastică şi Estetică de la Madrid.

Natrelle, marcă Allergan, şi-a construit în cadrul comunităţii medicale de chirurgie estetică poziţia de produs premium, fiind recunoscut de medicii plasticieni drept un produs de o calitate superioară. Colecţia Natrelle cuprinde soluţii pentru toate gusturile şi aşteptările pacientelor şi a chirurgilor plasticieni având în momentul de faţă 4 geluri de silicon disponibile: Responsive Gel, Soft Touch, Cohesive Gel, Firm Cohesive Gel.