Licitatie de arta la Muzeul National al Literaturii Romane – 10 martie 2011

Casa de Licitatie Ara Art Collection va organiza in 10.03.2011, ora 19, o licitatie eveniment in care va celebra atat arta universala cat si artistii romani consacrati.

In cadrul expozitiei ce precede licitatia poate fi vizionat un numar mare de lucrari semnate de Henri Matisse, Eugene Jettel, Hubert Sattler, F. Foltz, Karoly Telepy, Clemence, J.  Hugh, Alexander Porfyrovych Archipenko, Math. Moreau.

Geniul baroc este reprezentat de lucrari precum ,,Martiriul Sfintei Ursula” sau ,,Festinul” lui Hermine von Schnell. Daca prima lucrare are un subiect religios, cea de-a doua demonstreaza din plin ca barocul, ajuns stil dominant, a dat spiritului uman posibilitatea de a inflori luxuriant in nesfarsite fantezii fermecatoare.

In premiera pe piata licitatiilor de arta din Romania, pictorul Henry Mavrodin va fi prezent cu opera ,,Cina”,  realizata in 1963, unul din studiile pentru lucrarea sa de diploma,  reprodusa in Albumul monografic ,,Mavrodin” editat de Institutul Cultural Roman in 2007 la pag. 52.

Pictorii romani vor fi prezenti si ei prin lucrari care acopera teme majore: portretul, peisajul, natura statica, florile, senzualitatea nudului, marinele, etc. Intre aceste teme, un loc aparte este ocupat de peisajul venetian prezent prin doua lucrari de exceptie semnate de Corneliu Baba si Gheorghe Petrascu.

Vorbind despre Venetia, mestrul Corneliu Baba o definea in 1956 ca pe “ marea lectie de pictura ce solicita o mare intelegere dramatica a peisajului ei”. “Palatul venetian”  pictat de maestrul Baba, poate fi indelung admirat de catre iubitorii artei in cadrul expozitiei din Bulevardul Dacia nr. 12 (Muzeul National al Literaturii Romane) intre 8 si 10 martie 2011. Detalii pe www.araart.ro.

Sectiuni separate sunt rezervate Scolii de la Baia Mare, sculpturii si picturii contemporane.

 

office@araart.ro

021 316 71 50