Liceenii si dependenta de computer

Computerul pare ca a devenit in ultimii ani “cel mai bun prieten” al tuturor, in special al tinerilor. Pentru a afla ce rol joaca acest “prieten IT” in randul liceenilor, ECDL ROMANIA va invita miercuri, 24 noiembrie 2010, incepand cu ora 11:00 la Colegiul National “Mihai Viteazul” din Bucuresti la conferinta in cadrul careia se vor prezenta rezultatele studiului “Liceenii si dependenta de computer”.

ECDL ROMANIA a derulat in perioada oct-nov 2010 studiul “Liceenii si dependenta de computer” la nivelul a 33 de licee din Bucuresti. Ne-am adresat unui numar de peste 3500 de elevi din clasele IX-XII, cu formare diversa, studiul fiind realizat in licee cu profil umanist, real, de informatica, economic si de specialitate din mai multe sectoare din Bucuresti.

Chestionarul care a stat la baza proiectului a acoperit obiectivele studiului, urmarind sa reflecte principalele semnale care indica gradul de atasament pe care tinerii il au fata de computerul lor, dar si principalele preocupari pe care le au fata de acesta.

La conferinta, ne propunem sa aflam rezultatele acestui studiu si sa provocam o dezbatere intre o parte dintre elevii participanti, profesorii lor, dar si invitati speciali de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, din mediul ONG si echipa ECDL ROMANIA.

Va asteptam cu mult interes miercuri, 24 noiembrie 2010, ora 11:00, in Sala de festivitati a Colegiului National “Mihai Viteazul”.

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 10 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.