Liceenii si-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu Permisul ECDL

Pana astazi 22 aprilie, datele ECDL ROMANIA arata ca in 97 de licee din toata tara, numarul elevilor care au solicitat echivalarea si recunoasterea Certificatului ECDL pentru Competentele digitale a fost de 2809 pentru ECDL Complet si 126 pentru ECDL Start. Situatia este partiala deoarece in tara exista peste 500 de centre acreditate ECDL.

 

Desi este primul an in care liceenii sustin o proba de competente digitale in cadrul Bacalaureatului, foarte multi dintre ei au optat pentru echivalarea si recunoasterea Certificatului ECDL la acest examen. Astfel, din datele sintetizate de ECDL ROMANIA pana la 22 aprilie  2010, din doar 97 de licee din toata tara au solicitat echivalarea certificarii ECDL un numar de 2935 de elevi in clasa a XII – a (2809 pentru ECDL Complet si 126 pentru ECDL Start). Datele vor fi in continuare actualizate intrucat ECDL ROMANIA are o retea nationala de centre de testare acreditate de peste 500 de centre.

ECDL ROMANIA sustine initiativa ministerului prin care incepand cu acest an scolar elevii de liceu vor sustine proba de competente digitale in cadrul examenelor de bacalaureat si sprijina imbunatatirea metodologiei de evaluare astfel incat, in timp, tinerii sa se poata incadra in standardul european .

Premiera din acest an la examenul de bacalaureat trebuie sa fie sustinuta de formarea unei culturi informatice in licee. In acest sens, toti liceenii incepand cu acest an scolar pot sa faca un pas inainte si sa isi obtina certificarea ECDL ca performanta la examenul de Bacalaureat.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale le  permite elevilor sa sustina examenele in vederea obtinerii certificatului ECDL incepand cu clasa a IX-a, avand posibilitatea sa finalizeze chiar la sfarsitul clasei a X-a odata cu materia parcursa in cadrul orelor de TIC din programa scolara. Avand deja Permisul  European de conducere a computerului, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale cu Certificatul ECDL.

ECDL ROMANIA

 

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

 

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

 

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.