Liceenii intra din nou in muzee – 5 Licee 5 Muzee la a IV-a Editie

 

Cea de a patra editie a proiectului “5 Licee 5 Muzee” a inceput marti, 15 februarie, o data cu evenimentul de lansare ce a avut loc in sala de festivitati a Colegiului National “Mihai Eminescu” din capitala. La aceasta editie, proiectul se inscrie in cadrul “Anului International al Tineretului” avand ca partener Centrul de Informare ONU pentru Romania, pe langa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA.

 

 

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitati sa viziteze cateva muzee din Bucuresti fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor, iar succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee” a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare in cadrul Anului International al Tineretului.

Conferinta de deschidere a programului i-a adus impreuna pe organizatori, elevii si profesorii implicati in proiect, alaturi de reprezentantii muzeelor ce si-au dat acordul sa participe la aceasta editie.

Cele 5 muzee implicate au incercat sa le deschida apetitul liceenilor cu oferte si teme de vizite cat mai de interes pentru ei, incercand sa ii determine sa intre in aceste institutii, care sunt de cele mai multe ori ignorate de tinerii de varsta lor. Astfel, s-a dat startul atat pentru vizite, dar si pentru competitia de cultura generala intre licee.

La cea de- a IV-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:

Colegiul National “Ion Neculce”, Liceul Teoretic “Dante Aligheri”, Colegiul National “Mihai Eminescu”,

Grupul Scolar “Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”.

 

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”,

Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” .

 

 

Prin demararea acestui proiect ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania, precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:

  1. Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;
  2. Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;
  3. Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

Elena Chiru, Director Programe Educationale, ECDL ROMANIA

Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare, ECDL ROMANIA

Tel.: 0213169922

E-mail:  elena.chiru@ecdl.org.ro

             irinuca.vaduva@ecdl.org.ro

Alte informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul  www.ecdl.org.ro

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 11 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.