Liceenii de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Capitala – voluntari in ecologizarea mediului inconjurator

Sambata, 17 aprilie 2010, elevii Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Bucuresti vor igieniza imprejurimile Lacului Morii si vor planta copaci in zona dintre lac si Parcul Crangasi.

Sambata dimineata, incepand cu ora 09.00, aproximativ 200 de elevi de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” vor colecta gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insula, inclusiv insula. Deseurile vor fi stranse in saci oxobiodegradabili, ridicate imediat si transportate la groapa de gunoi. Vor fi montate panouri pentru colectarea gumei de mestecat utilizate, iar in spatiul dintre lac si Parcul Crangasi vor fi plantati copaci si va fi amenajata o zona verde.

Actiunea de ecologizare a zonei face parte din proiectul “Make it a better place”, realizat de Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, proiect desemnat castigator al competitiei de proiecte pe teme de mediu “Brosura ECO”, lansate la inceputul anului de ECDL ROMANIA in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.

„Prin actiunea noastra, dorim sa atragem atentia populatiei asupra situatiei grave in care se afla viitorul nostru, al tuturor. Elevii liceului nostru spera ca proiectul lor sa devina un model pentru ceilalti, iar pentru autoritati, un imbold de a acorda mai multa atentie si mai multe fonduri pentru ocrotirea mediului”, a declarat Ioana Neacsu, Director al Liceului Teoretic “Grigore Moisil.

Pe langa elevi, la actiunea de ecologizare vor participa si reprezentanti ai partenerilor proiectului. Acestia sunt: Primaria Sectorului 6 prin Adminstratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane, Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Nationala Apele Romane, ECDL ROMANIA prin proiectul Brosura ECO din campania „Click pe Verde!”, Microsoft Romania prin proiectul Scoli Inovative, din cadrul programului Parteneri pentru Educatie, si SC URBAN SA.

Despre Lacul Morii

Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protectia Capitalei impotriva inundatiilor. Amenajarea sa a fost finalizata in anul 1986, are o suprafata de 220 ha si un volum de cca 20 milioane metri cubi de apa, fiind cea mai mare oglinda de apa de pe teritoriul Capitalei. Lacul este in prezent un element de atractie, in special pe timpul verii, cand este luat cu asalt de sute de oameni aflati in cautare de soare si de relaxare. In partea de nord, se afla o insula unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind insa populata doar de pescari si persoane care fac jogging.

Despre Liceul Teoretic „Grigore Moisil”

Liceul Teoretic Grigore Moisil a fost infiintat in anul 1967, iar la ora actuala numara 770 de elevi si un colectiv de 54 cadre didactice. In liceu se desfasoara o sustinuta activitate ce vizeaza integrarea noilor tehnologii informationale si comunicationale in procesul didactic, in cadrul disciplinelor curriculare obligatorii si a celor la decizia scolii. Incepand cu anul scolar 2007 – 2008, liceul deruleaza proiectul portal.moisil.ro, printr-un program de Granturi pentru Dezvoltare Scolara, finantat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in cadrul unui parteneriat public-privat. In anul scolar 2009 – 2010, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” a fost inclus in randul celor 30 de scoli inovative din lumea intreaga, in cadrul Innovative World Forum desfasurat in Salvador, Brazilia.