Legislatia tichetelor de cresa

Legea care a fost adoptata incepand cu data de 17.05.2006 este una care vine in sprijinul tinerilor parinti. Aceasta prevede ca proaspetii parinti sa beneficieze de tichete de cresa, pentru cresterea celor mici.
Cheque Dejeuner este una din cele mai mari companii emitente de bonuri valorice de pe piata din Europa, tocmai de aceea a decis ca si firma sa adopte emiterea de astfel de tichete.
Tichetele de cresa Cheque Bebe reprezinta o modalitate eficienta de a pastra stabilitatea echipei de lucru, prin beneficiile oferite de angajator salariatiilor care au devenit proaspati parinti.
Prin intermediul tichetelor de cresa au de castigat atat salariatii cat si societatea angajatoare, deoarece contravaloarea acestor tichete de cresa este deductibila la calculul impozitului pe profit, in cazul angajatorului si scutita de plata impozitului pe venitul salarial, pentru salariatul beneficiar.
Suma individuala acordata pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 3 ani sub forma tichetelor de cresa se asigura integral din costuri de catre angajator. Tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.
Este bine de stiut faptul ca tichetele de cresa nu se dau tuturor salariatiilor care au devenit. Acestea se acorda doar acelor parinti care nu beneficiaza de concediul de crestere a copilului, acestia avand posibilitatea de a primi din partea societatii angajatoare un ajutor in valoare de 370 ron, acesta fiind sub forma unor tichete de cresa.
Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au incredintat copii spre crestere si educare ori in plasament familial, pe baza livretului de familie.
Asadar, cu ajutorul tichetelor de cresa oferite de chequedejeuner.ro angajatorii au posibilitatea de a isi pastra si totodata de a-si consolida relatiile cu angajatii sai.