Lectie de introspectie la Editura Herald

Editura Herald prezinta cartea Cine sunt eu? Invataturile lui Bhagavan Sri Ramana Maharshi, maestrul care vorbea prin tacere. Cine sunt eu? constituie primul set de instructiuni in propriile cuvinte ale maestrului. Insa nu explicatiile verbale reprezinta adevarata invatatura a lui Sri Ramana Maharshi, acestea fiind doar indrumari preliminare. Adevarata munca de iluminare consta in trezirea constiintei in inima, iar acest lucru este posibil prin tacere.

 “Sa predici inseamna sa urci pe o platforma si sa tii discursuri oamenilor din jur? Predica este simpla comunicare a Cunoasterii si aceasta poate fi facuta numai in tacere. Ce parere ai despre un om care asculta o predica timp de o ora dupa care pleaca fara sa fi fost impresionat de ea pana intr-atat incat sa-i schimbe viata? Ce e mai bine, sa predici cu voce tare dar fara efect sau sa sezi in tacere transmitand Forta interioara?”

 Eliberarea de ego devine posibila tocmai in momentul investigatiei: Cine sunt eu? Practicata asiduu, aceasta meditatie si constientizare asupra Sinelui va elimina orice fel de gand hoinar, pana cand insusi gandul despre “Eu” va disparea. In acel moment, mintea va ajunge in inima, dobandind adevarata cale a cunoasterii si a Perfectiunii Sinelui.

Catalina Gaidau
PR Executive
————————
Aurelian Scrima
Director Editura Herald

Tel: 021.319 40 60, 021.319 40 61
Mob: 0743.050.507, 0744.888.388
E-mail: office@edituraherald.ro
Website: www.edituraherald.ro