Latin Express deschide concertul Gipsy Kings!

Latin Express, singura trupa din Romania ce abordeaza arta flamenco-ului, va canta pe scena Salii Palatului in 9 aprilie, in deschiderea concertului Gipsy Kings! Artistii internationali sosesc in Romania pentru un concert ce face parte din “Gipsy Kings 2010-2011 World Tour”!

Pionierii genului “rumba flamenco pop” in Europa de Est – Latin Express

Latin Express a luat fiinta in 1998, atunci cand “Pepe” – Pascu Nicolae Ionut – s-a alaturat celor doi chitaristi: Alexandru Ionescu (Alex Rubio) si Tartopan Dumitru – alias Mitica, care s-a indragostit iremediabil de muzica celor de la Gipsy Kings pe care cei doi chitaristi o cantau din 1997. Intre timp componenta trupei s-a mai schimbat, in prezent Latin Express fiind formata tot din 3 membri: Alex Rubio (Alexandru Ionescu) – vocal, chitara, Ionut Dumitru – chitara, Adrian Teodorov – chitara. Ei mai colaboreaza cu alti 2 artisti: Edi Petrescu – chitara si Claudiu Raducanu – chitara, iar show-urile lor sunt condimentate de 2 dansatoare de flamenco!

 

Conceptul noii formatii Latin Express s-a nascut din pasiunea membrilor sai pentru renumitul gen muzical din regiunea Andaluzia a Spaniei. Genul abordat de ei se numeste nuevo flamenco pop iar rezultatul este o combinatie intre acest gen si alte genuri muzicale latino americane (ritmuri cubaneze, mexicane, mozarabice, maure, gipsy), jazz, pop şi pop-rock.

 

Eticheta de „Gipsy Kings in varianta romaneasca”, pe care au primit-o de-a lungul timpului nu ii deranjeaza dar nici nu ii face sa „se umfle in pene”. „Ne simtim flatati sa fim comparati cu ei, suntem mandri, dar in acelasi timp ne dorim sa fim NOI. Abordam acelasi gen de muzica, acelasi ritm, dar noi avem personalitatea noastra si un mare respect pentru Gipsy Kings care ne-au influentat in drumul nostru artistic”, spun baietii de la Latin Express. In deschiderea formatiei Gipsy Kings ei vor canta atat piese de pe albumele mai vechi, cat si piese noi precum Sueno, Viento de tu Corazon, de pe noul album ce va fi lansat anul acesta!

 

Gipsy Kings – Rumba Flamenca, energie, ritm, pasiune si culoare

Gipsy Kings au peste 20 de milioane de albume vandute si 9 nominalizari la premiile Grammy, in 1993 castigand Best Pop Album Of The Year la Latin Grammy Awards! Acestia vor concerta pe 9 aprilie la Sala Palatului din Bucuresti, concertul facand parte din „Gipsy Kings 2010-2011 World Tour”! Startul turneului s-a dat in iulie 2010 la Los Angeles si ii va purta pe cantareti prin doua continente.

 

Biletele se gasesc in reteaua BILETOO.RO, la Unirea Shopping Center (intrarea de langa McDonald’s), Sala Palatului, Librariile Adevarul, Libraria Eminescu, Magazinul Muzica, Magazinul Victoria – Midola Music, Palatul National al Copiilor, statia de metrou Unirii 1 si online pe www.BILETOO.ro! Au mai ramas bilete doar la categoriile 150 RON, 200 RON, 250 RON si 300 RON. Bilelete de la categoriile 50 RON si 100 RON au fost epuizate.

 

Concertul Gipsy Kings este organizat de Project Events in colaborare cu Asociatia Partida Romilor „Pro-Europa” si este sustinut de Magic FM, Click, Adevarul, Adevarul de Seara, Sapte Seri, Bucharest NightLife, AgentiaDePresaMondena.com, eMulte.ro, BucharestHerald.ro, iConcert.ro, BestMusic.ro, Port.ro, Eva.ro, Ziare.com, HotCity.ro, eComunicate.ro, Indoor Media, Zoom, WideScreen Media, Unirea Shopping Center, Carpat Guard si Spard Team!