Lansarea proiectului pentru formare profesionala in domeniul antreprenoriatului adresata persoanelor din mediul rural regiunea Nord Vest

Asociatia IMPREUNA PENTRU TINE, în parteneriat cu Fundatia Societatea Academica Moscoplitana, S.C. GO BUSINESS SOLUTIONS S.R.L si Fundatia EMMA, lanseaza proiectul cu titlul “Formare profesionala in domeniul antreprenoriatului adresata persoanelor din mediul rural regiunea Nord Vest”.

Evenimentul are loc in data de 24 iunie, ora 14:00 in sala de conferinte Hotel Ozana din municipiul Bistrita, str. Calea Moldovei, nr. 1.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului persoanelor din mediul rural la statutul de persoane active prin dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si comportamentului antreprenorial ÅŸi managerial modern. Pe termen lung, proiectul contribuie la dezvoltarea resurselor umane din zona rurala, precum si la cresterea gradului de ocupare a fortei de munca prin facilitarea accesului la sectoare non-agricole si dezvoltarea culturii antreprenoriale.

In cadrul proiectului se va realiza instruire in domeniul antreprenoriatului pentru 160 de mici întreprinzători sau viitori întreprinzători in vederea dezvoltarii antreprenoriatului rural si se va acorda consiliere managerială personalizată unui număr de 40 de întreprinzatori, în vederea inceperii unei afaceri sau dezvoltării afacerii existente, creÅŸterii competitivităţii pe piaţă ÅŸi creÅŸterii economiei locale. Grupul tinta va fi selectat din rindul persoanelor din mediul rural – mestesugari, angajati, someri (in special someri tineri si someri de lunga durata), persoane ocupate in agricultura de subzistenta. Participarea grupului tinta la programele integrate de consiliere si orientare in cariera, la cursurile si evenimentele organizate prin proiect va fi gratuita.

Proiectul este cofinantat din Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si se inscrie in Axa prioritară 5 ” Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenÅ£ie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveÅŸte dezvoltarea resurselor umane ÅŸi ocuparea forÅ£ei de muncă”.