Lansare proiect TiA – Europe Sweet Europe – Our Home

Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Transport din cadrul Universităţii Polithenica Bucureşti (O.S.T.) a lansat luni, 7 martie 2011 proiectul Europe Sweet Europe – Our Home, proiect finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune.
Europe Sweet Europe – Our Home este primul proiect Youth Exchange -. Acţiunea 1.1 în cadrul programului Tineret în Acţiune derulat de către O.S.T. ca organizaţie gazdă, având ca scop principal schimbarea percepţiei asupra tinerilor imigranţi români în Europa în rândul locuitorilor tineri din ţările pe teritoriul cărora trăiesc cele mai numeroase comunităţi de imigranţi români.
Proiectul se va desfăşura în Bucureşti, România, între 7 şi 14 martie 2011, cu participarea a 25 de tineri provenind din Italia, Spania, Franţa, Irlanda de Nord şi România. Timp de 7 zile aceşti tineri vor experientă diversitatea şi dialogul intercultural, având oportunitatea de a dezbate una dintre cele mai importante provocări la nivel mondial – migraţia, în strânsă legătură cu discriminarea, prejudecata şi excluderea socială. Ne dorim ca la finalul proiectului participanţii să fie mai conştienţi de ei înşişi ca parte a unei comunităţi europene, împărtăşind valori şi principii comune.
Prin modulele de educaţie non-formală, bazate pe animaţii sociale şi culturale, jocuri de rol, learning by doing, seri interculturale, ateliere creative şi detabe-uri, proiectul este conceput pentru a avea un puternic impact pozitiv asupra tinerilor participanţi la nivelul percepţiilor şi atitudinilor privind tinerii imigranţi români.
Partenerii noştri în cadrul acestui proiect sunt:
• Municipality of Brolo- Italia
• CCOO – Fundacion Paz e Solidariedade – Spania
• SEEDS (Solidarity, Equality, Education, Diversity, Support) – Irlanda de Nord
• Association Migration Solidarite et Echanges pour le Developpement (AMSED) – Franţa

Acest proiect este finanţat cu susţinere din partea Comisiei Europene. Această comunicare reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.
O.S.T. este o organizaţie neguvernamentală care reprezintă aproximatv 2500 de studenţi ai Universităţii Politehnica, având 50 de membrii activi şi aproximativ 200 de voluntari. La nivel naţional, organizaţia este membră activă a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), fiind astfel un membru activ în mod constant în procesele de elaborare și implementare a proiectelor inițiate de către UNSR. Astfel organizaţia apără şi promovează drepturile şi interesele studenţilor (tinerilor), acţiunile cultural civice ale tinerilor de respectare a drepturilor care li se cuvin, desfǎşură şi sprijină acţiunile destinate studenţilor şi tinerilor în general, acţiuni cu caracter instructiv, educativ, ştiinţific, cultural-sportiv, religios etc., organizează şi desfăşoară activităţi pentru petrecerea timpului liber a studenţilor din Facultatea de Transport, promovează relaţiile de prietenie şi de colaborare cu toate organizaţiile similare din ţară şi din străinătate, desfăşoară activităţi umanitare, sociale şi ecologice.

Date de contact:

Ana Iacob – Coordonator proiect
ana.iacob85@gmail.com
http://ostbucuresti.wordpress.com
https://europesweeteuropeourhome.wordpress.com