Lansare Proiect POSDRU/92/3.1/S/52140 “Da startul afacerii tale!”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritara 3;

Domeniul major de interventie 3.1

Titlul proiectului: DA STARTUL AFACERII TALE!

Contract nr.: POSDRU/92/3.1/S/52140

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013″ – “Investeste in oameni!”

 

 

COMUNICAT

 

In data de 09 aprilie 2011 Camera de Comert si Industrie Bucuresti, in parteneriat cu SC Stef Management Consulting SRL si  Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin au organizat conferinta de lansare oficiala a proiectului cu titlul “Da startul afacerii tale!” cu o perioada de implementare de 24 de luni, de la 2 decembrie 2010 pana la 30 noiembrie 2012.

Rolul proiectului este de a promova cultura antreprenoriala prin dezvoltarea şi cultivarea de competenţe şi abilitaţi pentru un numar de 1000 de femei din Regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Muntenia. Proiectul are ca obiectiv final  recunoaşterea rolului activ al femeilor in societate si creşterea numarului de firme create şi/sau conduse de femei.

Conferinta de lansare a avut loc la hotelul Mistral din Moeciu de Sus, judetul Brasov, localitate aflata in aria de cuprindere a proiectului. La eveniment au participat 110 persoane, femei intreprinzatoare si membre ale asociatiilor de femei de afaceri : AFAFCI- Asociatia femeilor de Afaceri si Conducatoare de Intreprinderi din judetul Brasov, Asociatia Femeilor de Afaceri din  judetul Calarasi, ADAF – Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoritului Feminin din Bucuresti si filiala ADAF din judetul Ialomita, cat si intreprinzatoare membre ale Patronatului Femeilor de Afaceri al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Municipiul Bucuresti si ANFMR –Asociatia Nationala a Femeilor din Mediul Rural-judetul Arges.

Scopul evenimentului a fost de a informa comunitatea de afaceri si populatia grupului tinta cu obiectvele si activitatile proiectului si de a prezenta echipa de management care va asigura implementarea.

Crearea de Retele Profesionale pentru Antreprenoriatul Feminin in cele trei regiuni alocate proiectului a fost sustinuta de reprezentantele asociatiilor de femei prezente la conferinta care si-au exprimat dorinta de colaborare pentru implementarea acestui obiectiv al proiectului si au formulat propuneri concrete.

Activitatea proiectului de elaborare a unui Ghid pentru promovarea povestilor de success ale femeilor care au initiat si dezvoltat activitati independente a fost de asemenea apreciata de participantii la conferinta.

Printr- o sustinuta activitate de seminarii si cursuri,  avand in grupul tinta 200 de femei intreprinzatoare, 600 de femei care doresc sa initieze o activitate independenta si 200 persoane de conducere din IMM-uri,  implementarea proiectului  va contribui la creşterea participarii şi menţinerii pe piaţa muncii a femeilor din regiunile mentionate prin dobandirea competentelor antreprenoriale si manageriale necesare punerii in practica a propriilor idei de afaceri si abordarea  antreprenoriatului ca o optiune de cariera.

Informatii suplimentare: www.dastartulafaceriitale.ro

 

Gabriela Dumitriu

Manager proiect