Lansare proiect Înţelepciune pentru VIITOR

Valori Iubire Înţelegere Tradiţie Onoare Respect

Împreună cu Young Professionals Club și Autoritatea Naţională pentru Sport și Tineret, noi, absolvenţii ”Young Professional Academy”, ediţia a III-a, am inițiat proiectul social „Înţelepciune pentru VIITOR” .

Suntem un grup de 12 tineri optimiști care cred în valorile și tradițiile societății românești. Pentru că aceste valori își au originile în trecut, dorim să aducem bucurie în semn de mulțumire celor care poartă cu onoare în inimile lor trecutul. Dorim ca inițiativa noastră să fie un aport în societate prin realizarea unei schimbări pozitive în atitudinea tinerilor față de cei vârstnici.
Fiecare om are o poveste: a bătrânilor este deja conturată, pe când a noastră abia acum se scrie. Si pentru a o scrie frumos, vrem să ne inspiram din experiențele de viață ale bătrânilor, să culegem în învățăminte din ceea ce ei au trăit sau să ne lăsăm purtați de un sfat înțelept.

De aceea, în așteptarea zilei Naționale, organizăm sâmbătă, 26 noiembrie 2011, între orele 10°°-12°°, o vizită la bătrânii din Complexul de Servicii Socio-medicale „Sfântul Luca”, din Şoseaua Berceni, nr.12, sector 4, București .

În cadrul acestui eveniment, împreună cu ambasadoarea noastră, doamna Doina MELINTE, marea atletă a României, laureată cu aur și cu argint la Los Angeles 1984, vrem să creăm fie și numai pentru două ore, o atmosferă caldă, familială în care să putem prețui o vorbă bună spusă din suflet și să ascultăm un sfat înțelept . Pentru amabilitatea și dragostea cu care ne împărtășesc poveștile și experiențele lor de viață le mulțumim printr-un spectacol de cântece şi colinde tradiționale româneşti realizat cu ajutorul unor tineri muzicieni talentați, ce vor încălzi atmosfera cu sunetul instrumentelor lor: chitară, orgă și violă.

Pentru că ne dorim ca apropierea de acești bătrâni să nu însemne doar două ore petrecute alături de ei, proiectul „Înţelepciune pentru VIITOR” nu se oprește aici, ci el continuă pe blogul nostru, unde vor fi prezentate poveștile culese in această zi și lecțiile de înțelepciune desprinse din viața lor.
Cum în viața fiecăruia dintre noi exista bătrâni cu povești pline de înțelepciune, va invităm să ni le împărtășiți prin intermediul blogului https://intelepciunepentruviitor.wordpress.com/

Haideţi să învăţăm de la trecut pentru a şti cum să ne clădim viitorul!

Young Professional Academy, ediţia III