Lansare proiect: Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC

 

Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”

Domeniul major de interventie 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale

Titlul proiectului: Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC

Contract POSDRU 92/3.1/S/54210

Lansare proiect: Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC

17 ianuarie 2011

 

Fundatia “Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana” (ASEBUSS), in parteneriat cu Institutul de Administrare a Afacerilor din municipiul Bucuresti, anunta lansarea proiectului “Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC”. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor” Domeniul Major de Intervenţie 3.1 Promovarea culturii antreprenoriale., prin contractul POSDRU/92/3.1/S/54210.

Obiectivul general al proiectului Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC este de a contribui la dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru cresterea adaptabilitatii intreprinderilor si managerilor din IMM-uri care activeaza in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC), din toate regiunile de dezvoltare din Romania. Crearea unei elite de manageri va influenta pozitiv procesele de organizare a muncii in cadrul intreprinderilor in care isi desfasoara activitatea si va contribui la cresterea competitivitatii companiilor.

Proiectul are doua obiective specifice:

 

1.         Formarea antreprenoriala la cel mai inalt nivel a 47 de manageri din IMM-uri din domeniul TIC prin intermediul programului Executive MBA. Beneficiul indeplinirii obiectivului consta in dobandirea de cunostinte necesare celor 47 de manageri in vederea punerii in aplicare a strategiilor in domeniul TIC,  pentru sustinerea si acceptarea inovatiei, intelegerea strategiei financiare a companiei si gestionarea eficienta a resurselor si a riscurilor.

2.         Promovarea in randul managerilor din IMM-uri din domeniul TIC de bune practici antreprenoriale si necesitatea pregatirii fortei de munca inalt calificata si adaptabila, capabila sa dezvolte o cultura reala a afacerilor in Romania. Beneficiul rezultat din realizarea obiectivului este obtinerea de informatii pentru imbunatatirea performantelor si a profitabilitatii in afaceri, facilitarea unui schimb de opinii pentru consolidarea antreprenoriatului la nivelul IMM-urilor din sectorul TIC.

Proiectul se adreseaza managerilor si antreprenorilor din IMM din sectorul TIC.

Criteriile de eligibilitate pentru inscrierea candidatilor la procesul de selectie pentru programul Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC sunt urmatoarele:

-       Sa desfasoare activitatea in cadrul unei IMM din sectorul TIC

-       Sa aiba experienta manageriala de minim 2 ani

-       Sa detina o diploma de licenta obtinuta de la o universitate acreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu

-       Sa aiba cunostinte foarte bune de limba engleza (scris, citit, conversatie)

 

Participantii la programul Executive MBA vor fi selectionati din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in perioada februarie-martie urmand a fi organizate 8 evenimente de prezentare in orasele: Ploiesti, Brasov, Bucuresti, Constanta, Timisoara, Iasi, Cluj si Craiova.   Persoanele interesate sunt invitate sa participe la aceste evenimente in care vor afla mai multe informatii despre conditiile si procesul de inscriere, apoi vor  participa la simulari de curs Executive MBA. Simularea va fi sustinuta in limba engleza de unul dintre profesorii Institutului de Administrare a Afacerilor din municipiul Bucuresti.

Pe termen mediu proiectul contribuie la facilitarea accesului la bune practici, dezvoltarea capacitatii managerilor din IMMuri din sectorul TIC de a avea o intelegere complexa asupra modului de organizare si functionare a afacerilor pentru a imbunatati flexibilitatea si competitivitatea companiilor. Competentele vizate de proiect sunt transferabile, astfel incat grupul tinta va putea performa cu succes in orice domeniu. Managerii formati in cadrul programului Executive MBA- Competente pentru performanta in management in sectorul TIC vor sti sa evalueze si sa organizeze o afacere din perspectiva de management general si vor putea efectua tranzitia la un management profesionist. Din perspectiva acestui fapt, proiectul va facilita transferul de competente catre sutele de angajati pe care managerii -participanti la cursurile Executive MBA- ii coordoneaza in cadrul IMMurilor din sectorul TIC.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: Bianca Ioan- Expert promovare, organizare si relatia cu grupul tinta, mail: bianca@asebuss.ro, telefon: 0722 368 602 sau 021 319 64 41. Adresa: Calea Grivitei 8-10, etaj 8, sector 1, Bucuresti.